Veszprém megyei taekwon-do-sok az Eb-dobogón

Az éremtáblázat nyolcadik helyén végeztek a magyarok a Taekwon-do EB-n.

Nemrégen érkezett haza a horvátországi Porecben rendezett tekdondó Európa-bajnokságról a magyar válogatott, amely harmincegy fővel képviseltette magát. Veszprém megyéből négy versenyző, Enyingi Sára, Darnai János, Bécsi Nikolett és Kosztyú Veronika; valamint két edző, Enyingi László és Vajky László vett részt a mintegy harminc nemzet legjobbjait felsorakoztató seregszemlén.

Az első versenynapon Darnai János egyéni formagyakorlatban alapozta meg a válogatott hangulatát, ahogyan az elődöntőig magabiztosan verte sorra a saját sorsolási ágon egyébként is nagyon erős mezőnyt. Az elődöntőben aztán egy bizonytalan mozdulat miatt, kis különbséggel alulmaradt spanyol ellenfelével szemben.

Másnap Enyingi Sára kiegyensúlyozott versenyzéssel vette fel a harcot ellenfeleivel egyéni küzdelemben, ami a döntőig ki is tartott. Ott walesi ellenfelét is jelentős fölénnyel maga mögé utasítva diadalmaskodott, így ifi Európa-bajnokként állhatott a dobogó tetejére.

Az utolsó napon a csapatszámokban jeleskedtek a Veszprém megyei válogatott versenyzők. A reggeli első versenyszámban csapat erőtörésben Darnai János újabb bronzérmet szerzett az erőtörő csapattagjaként. Majd Bécsi Nikolett és Kosztyú Veronika szintén erőtörésben a negyedik helyen végzett. Később Enyingi Sára ezüstérmes lett az ifi lány erőtörő csapatával.

A magyar csapat a megszerzett tizenhárom érmével az éremtáblázaton nyolcadik helyén zárt, megelőzve olyan nagy nemzeteket a sportágban, mint Anglia, Németország és Spanyolország.

A Veszprém megyei versenyzők eredménylistája:

Ifi korosztály:
Enyingi Sára (Péti Klub): egyéni küzdelemben 1. hely, csapat erőtörésben 3. hely

Felnőtt kategória:
Darnai János (Herendi TKD): egyéni formagyakorlatban 3. hely, csapat erőtörésben 2. hely, csapat spec. törésben 3. hely
Bécsi Nikolett (Padányi Klub Veszprém): csapat erőtörésben 4. hely
Kosztyú Veronika (Balatonalmádi Klub): csapat erőtörésben 4. hely