Budakalászon nyert a Veszprém

A címvédő és listavezető Telekom Veszprém 38-27-re nyert Budakalászon a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Utolsó idegenbeli mérkőzésére készült az alapszakaszban a Telekom Veszprém a Budakalász ellen, amely meg is szerezte a vezetést első támadásából. Nem kezdte jól a meccset a Veszprém, az első 5 percben csak egyszer tudott betalálni, 3:1-re vezetett a hazai csapat. A 13. percben kezdett el zárkózni az „Építők”, de Perisic révén még mindig lépéselőnyben volt a Budakalász, 8:7. Ligetvári Patrik a 16. percben piros lapos kiállítást kapott a Perisic ellen elkövetett szabálytalansága miatt. A 18. percben 8:8-ra egyenlített a Veszprém, majd a 19.-ben át is vette a vezetést. Hat perccel később már kétgólos volt a vendégelőny, 11:13 állt az eredményjelzőn. A félidőre még hármat hozzárakott a Veszprém és 12:17-es vezetéssel mentek szünetre.


Fotó: archív

Nikolaj Markussen nyitotta a gólok sorát a második játékrészben, majd egy lerohanásból Yahia volt eredményes. Három perccel a játékrész kezdete után még nem tudott gólt szerezni a hazai csapat, Csoknyai kénytelen volt időt kérni. A 38. percben már tíz volt a felek között, 16:26. A Budakalász bátran játszott, és sok szép gólt szerzett. A vendég kapuban Corrales jól fogott, így sok lerohanás gólt tudott lőni csapata. A 48. percben 19:29 volt az állás. Ugyanekkor Dejan Manaskov is kipirosozta magát. A különbség állandósulni látszott, és végül magabiztosan győzött a Veszprém a Budakalász otthonában. Végeredmény: Budakalász – Veszprém 27:38

Mérkőzéstükör
David Davis: Nagyon nehéz volt ma pályára lépni a csütörtöki Bajnokok Ligája mérkőzés után. Nem egyszerű 48 óra alatt kitisztítani a fejeket. Arra viszont jó volt, hogy kicsit elfelejtsük a legutóbbi kudarcot és előre tudjunk haladni. A számok jók voltak ma. Megyünk tovább. Sok sikert a Budakalásznak.

Rodrigo Corrales: Ahogyan Davis mester is elmondta, nem volt egyszerű ma játszani a csütörtökön történtek után, de a csapat jól visszajött és nagyot küzdött. Hosszú és jó szezon van mögöttünk, kár lenne most eldobni mindent, most kell mindent bele adni. Szerdán jön a Tatabánya, majd a Szeged elleni bajnoki döntők. Fontos volt, hogy játszunk ma, és nyerjünk.

Csoknyai István: Gratulálok mindkét csapatnak. A Veszprém nehéz mérkőzésből érkezett hozzánk de jó és korrekt meccset játszottak. A csapatomnak gratulálok, mert az első 20 percben jól teljesített, és a fiatalok is jól mentek. A nézők jól szórakozhattak. Sok sikert a Veszprémnek a bajnoki döntőben.
 
Boros Tamás: Gratulálok a Veszprémnek, mert jól játszottak, ahhoz képest, hogy nemrég pályára léptek. Szórakoztató mérkőzés volt, de nekünk nem ez volt a legfontosabb, hanem a jövő szombati, amit meg kell nyernünk.

Budakalász Kézilabda Zrt. - Telekom Veszprém 27:38 (12:17)
 

Budakalász Kézilabda Zrt.: Váczi, Boros – Tyiskov 2, Koncz 5 (1), Nagy, Radnic, Fórizs 3, Prokop, Kiss 3, Holpert, Varjú, Rotim 5, Ceranic 1, Perisic 6, Maracskó 2, Dávid
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 1, Yahia 4, Moraes 3, Tonnesen 1, Nilsson 3, Markussen 4, Ligetvári, Blagotinsek 1, Shishkarev 6, Nenadic 2, Mahé 9, Maqueda 4
 
Hétméteresek: 3/1 ill. 5/3
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc