Meglepő BL-vereség Veszprémben

A Telekom Veszprém 32-30-ra kikapott a vendég dán Aalborg HB csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szerdán.

Zárt kapuk mögött fogadta a Telekom Veszprém a dán bajnok Aalborg csapatát. Az első gólt kontrából Marguc szerezte, de Mollgard gyorsan egyenlített. Ahogyan egy hete, most is gyors tempóban kezdtek a csapatok (6. perc 2-4). Mindkét csapat gyors, kreatív támadásokat vezetett, a kapusok nem igazán tudtak védéseket bemutatni (12. perc 6-10). A félidő első fele egyértelműen a dánokról szólt, őket zavarta meg kevésbé az szurkolók hiánya, Davis 6 gólos hátrányban kénytelen volt időt kérni (7-13). Lauge kapott kétperces büntetést és a dánok büntetőből növelték előnyüket. A kapuban Székely jött Cupara helyére és a Veszprém visszajött 4 gólra (22. perc 11-15). Borozan vezérletével folyamatosan zárkózott a hazai alakulat, de a félidőre így is maradt 3 gól különbség.


Fotó: Vörös Dávid/Telekom Veszprém

A második félidő Borozan góljával indult és emberelőnybe is került a Veszprém. A második félidő kevésbé rohanós játékkal indult, lassabb, taktikusabb lett mindkét csapat (38. perc 18-21). Székely szép védéseket mutatott, de elől még mindig sok volt a hiba veszprémi oldalon. Sok kiállítás tarkította ekkor a találkozót a kemény védekezéseknek köszönhetően. A félidő közepéhez érve újra 4 góllal vezetett az Aalborg (21-25). Nenadic vette hátára csapatát, az ő góljai tartották a Veszprémet. Az utolsó 10 percre 5 gólos dán előnnyel vágtak neki a felek. Lauge gyors góljaival kettőre zárkózott a Veszprém. Nagyon izgalmassá vált a hajrá. Nenadic elrontotta a lövést, a dánok még időt kértek és megnyerték a meccset.

Mérkőzéstükör
David Davis: Pont olyan nehéz meccs volt a mai, mint az egy héttel ezelőtti. Ezen a találkozón nem sikerült összeraknunk a védelmet menet közben, nem sikerült elérni a kívánt szintet. Sajnos ez az első tétmeccsen elszenvedett vereségünk idén, de folytatjuk a munkát, hiszen fontos mérkőzésen állnak előttünk. Nincs idő lógatni a fejünket. Gratulálok a játékosaimnak, akik kiváló munkát végeznek nap-mint-nap. Bár fájdalmas itthon veszíteni, folytatjuk a küzdelmet.
Székely Márton: Az első félidőben az Aalborg gyors kontrákat tudott vezetni, sok gólt engedtünk nekik. A második félidőben mi elhibáztuk a kulcshelyzeteket. Le kell zárnunk gyorsan ezt a meccset, mert a jövő héten fontos Kiel elleni mérkőzés vár ránk.
Stefan Madsen: Örülünk a győzelemnek. Már múlt héten is megmutattuk, hogy 40 percig partiban tudunk lenni egy Veszprém szintű ellenféllel, és már akkor az volt az érzésünk, hogy meg tudjuk lepni őket. Boldogok vagyunk, hogy sikerült. Támadásban sok gólt lőttünk, jól védekeztünk és a kapusaink is jól fogtak.í
Simon Gade: Nagyon jól játszottunk az első félidőben. A második félidő utolsó tíz percében volt egy kis pánik a Veszprém top játékosai miatt. Ez egy hatalmas győzelem számunkra.

Telekom Veszprém – Aalborg Handbold 30:32 (16:19)
Telekom Veszprém: Székely, Cupara – Yahia 3, Moraes 1, Tönnesen 1, Nilsson 5, Markussen, Ligetvári, Marguc 2, Lauge 5, Blagotinsek, Nenadic 6, Mahé 1, Borozan 6
Aalborg Handbold: Gade, Aggefors – Jakobsen, Samuelsson 1, Barthold, Claar 1, Sandell 3, Christensen 3, Jensen 3, Jensen 1, Marcher, Christiansen 1, Mollgaard 7, Antonsen 4, Juul-Lassen 8

Hétméteresek: 3/3 ill. 7/6
Kiállítások:  12 perc ill. 10 perc