Először lett döntetlen a Kiel-Veszprém rangadó

A Telekom Veszprém 31-31-es döntetlent játszott szerdán a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

A Telekom Veszprém remekül kezdte az EHF Bajnokok Ligája Hét Meccsét a THW Kiel ellen. Az első hat veszprémi támadásból 5 gól is született, amivel 4:5-re vezettünk az 5. percben. Cupara óriási védésekkel kezdte a mérkőzést, Sagosen és Ekberg is hiába próbálkozott. Bár a Kiel el tudott lógni két góllal, Nenadic beállásával frissült a támadó repertoár, és hamar egyenlő lett ismét az állás. A 15. percben 10:10 volt az eredmény. A 22. percben először vezetett két góllal az „Építők”, amikor Marguc 12:14-re módosította az állást. Sagosen volt elemében a németeknél, a 25. percben már hat gólnál tartott. A félidő végére tartotta kétgólos vezetését a Veszprém, Jicha időt is kért, hogy faragjon ebből a szünetre. A taktika nem jött, be maradt a 18:20.


Fotó: archív

A Telekom ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt befejezte. Lendületes támadásokkal és nagyszerű Cupara védésekkel tartották a két gólt ellenfelükkel szemben. A 38. percben mégis sikerült kiegyenlítenie a Kielnek, 22:22. Az egyenlő állás nem tartott sokáig, Cupara hetest hárított, míg Yahia két góljával megint kettőre nőtt a különbség. A meccs őrült rohanásba csapott át, a Veszprém több hibát is vétett a 43. perc környékén, amiből ismét egyenlített a Kiel, 24:24. A 47. percben át is vette a vezetést a hazai csapat, 26:25, majd az 50. percben kétgólos előnyre tett szert, 29:27. A Veszprém hat perces gólcsendje sajnos megadta a Kielnek a lehetőséget, hogy négyre is ellépjen a házigazda. A Veszprém visszajött egyre az 56. percben, 31:30. Az utolsó két percnek ismét döntetlen állásból mentek neki a felek, de a Kiel időkérésében felrajzolt játék nem működött, Davis mester egyből időt kért. A helyzete megvolt a Veszprémnek a győzelemre, de végül 31:31-es döntetlenre végződött a találkozó. 

Mérkőzéstükör
David Davis:
Gratulálok a csapatomnak, hiszen nehéz napokon vagyunk túl. Mindenki koncentrált volt a mai meccsen, ami nagyon egyenlő volt. Elégedett vagyok. Ez a találkozó jó reklámja volt a sportunknak. Nehéz mérkőzés volt számunkra a mai támadásban és védekezésben egyaránt, de végül mindkét együttes remekül küzdött.
Andreas Nilsson: Kemény volt ez a mai meccs, ahogyan mindig is lenni szokott itt Kielben. Az egész találkozón küzdöttünk. Amikor öt perccel a vége előtt négygólos hátrányban voltunk, még mindig hittünk abban, hogy lehet esélyünk győzni. Sok sikert a Kielnek, és jó egészséget kívánok.
Filip Jicha: Ahogyan David is mondta, a mai a kézilabda legmagasabb szintje volt. Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével. A végén apróságok döntöttek. Az én szemszögemből nézve, a második játékrészben jól játszottunk. A Veszprém kiválóan védekezett, így nekünk is valami újat kellett kipróbálni. Sok helyzetet kihagytunk, mivel az ellenfél kapujában Cupara nagyon jó napot fogott ki. A Veszprém az egyik legerősebb ellenfél, aki ellen pályára léphetsz, és a nézők ma biztosan jól szórakoztak. Remélem, hogy hasonló jó teljesítménnyel folytatjuk a Bundesligát is.
Sander Sagosen: Mindig jó móka az ilyen meccseken játszani, hiszen ez a kézilabda legmagasabb szintje. A második félidőben rengeteg gólt dobtunk, és a védelmünk is jól működött. Szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyernünk, de a Veszprémnek remek csapata van. Már várom a visszavágót.

THW Kiel – Telekom Veszprém 31:31 (18:20)
THW Kiel: Landin N., Quenstedt – Duvnjak 1, Sagosen 9, Reinkind 5, Landin M. 2, Sunnefeldt, Wiencek 3, Ekberg 7 (4), Dahmke, Zarabec, Calvert, Horak, Pekeler 4
Telekom Veszprém: Cupara, Székely – Manaskov 3, Yahia 4, Moraes 1, Nilsson 4, Ligetvári, Marguc 3, Lauge 3, Strlek 3, Nenadic 5 (2), Maqueda 1 (1), Borozan 4

Hétméteresek: 6/4 ill. 4/3
Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc