Bánhidi szerint sérülésveszélyes lehet a bajnokságok hirtelen folytatása

Sérülésveszélyes lehet, ha túl hirtelen kell újra tétmérkőzéseket játszaniuk a kézilabdázóknak Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója szerint.

A 25 éves játékos a Kossuth Rádiónak pénteken azt mondta, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben egyelőre kiszámíthatatlan, hogy mikor léphetnek újra pályára, a nemzeti bajnokságokból, kupákból, valamint az EHF-Kupából és a Bajnokok Ligájából hátralévő meccseket pedig nem könnyű újraszervezni a sportágat irányító szövetségeknek.


Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

"Mindenki próbál fizikailag formában maradni, de otthon edzeni nem olyan egyszerű, mert nincsenek meg azok az eszközök, amelyek a konditeremben" - mondta a MOL-Pick Szeged játékosa, hozzátéve, hogy a csapat erőnléti edzője látja el őt és társait a napi feladatokkal.

"Mindenkinek nagyon nehéz ez a kialakult helyzet, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte, nekünk pedig már nagyon hiányzik a labda, mert így az edzés sem ugyanaz, mint általában" - mondta Bánhidi.

A beálló szerint lassan dönteni kell arról, hogy a nemzeti és nemzetközi sorozatok elhalasztott meccseit mikor és milyen ütemben tudják majd pótolni, de nem biztos, hogy ezután az időszak után a játékosok ugyanolyan formában tudnak visszatérni pályára, ez pedig akár sérülésekhez is vezethet.