Ezüstérem ötven kilométeren

Második helyen végzett Ádók Roland, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója az 50 kilométeres ultrafutó országos bajnokságon.

Az Omszki-tónál rendezték meg az ötven kilométeres ob-t, ahol a férfiaknál nyolc, a nőknél hat ultrafutó vállalkozott a nem mindennapi táv megtételére. A 35 éves Ádók Roland 3:27:59 órás eredménnyel az előkelő második helyet szerezte meg Beda Szabolcs (ETE SE) mögött.

Szemán János felkésztő edző kifejtette, Roland titkon világbajnoki szintet szeretett volna futni, azonban egyáltalán nem voltak megfelelőek az időjárási körülmények.

- Roli egyszer már felhagyott az aktív sportolással, ám ráébredt, hogy rosszul döntött és visszatért. Tavaly ősszel kezdtük el a közös munkát. Szerencsére nagyon komolyan tette a dolgát, és úgy gondolom, a felkészülésünk is jól sikerült. Nekem, edzőként is remek kihívás felkészíteni Rolandot ilyen embert próbáló kihívásokra – mondta a tréner.

Mint megtudtuk, Ádók Roland legközelebb június 2-án, Szerbiában fut újra ötven kilométeres versenyen, ahol újra kísérletet tesz elérni a világbajnoki szintet.