Sikerélmény híján

Főként magukat – illetve Szente-kapust – okolhatják a Veszprémi Kézilabda Kft. aktívái, hogy hétvégén kikaptak és a terveiket nem sikerült megvalósítaniuk; noha a második félidőben volt lehetőségük a csata eldöntésére.

A mieink győzelmi szándéktól vezérelve utaztak a baranyai megyeszékhelyre, ahol az előzetesen nehéznek ígérkezett mérkőzés elején – ennek megfelelően – harcos erényeket csillogtattak (1-3). Később is jó ritmusban viaskodtak: a védelmük feszes és szigorú volt, míg a túloldalon összeszedetten és fegyelmezetten támadtak (3-6). Valójában semmi sem utalt arra, hogy a következő tíz percet hat–egyre elvesztik, pedig így történt, nem tudták betartani az öltözőben megbeszélteket, képtelenek voltak a megszokott játékukat hozni és rossz megoldások mellett „döntöttek” (9-7). A nézők csak kapkodták a fejüket, mert a nagyszünetig tartó kilenc minutum ismét Somogyi Bálintéké volt, tíz–tíz után megtalálták a hazaiak gyenge pontjait és a kiélezett küzdelemben – az indításgóljaiknak is köszönhetően – visszavették a vezetést (11-13). A veszprémiek a fordulást követő szakaszban megkapták az esélyt arra, hogy lezárják a történéseket, lévén, az attakjaik kreatívak és gördülékenyek voltak (12-18). A szakmai stábjuk talán már abban a hitben volt, hogy a tanítványok önbizalomtól telve, a tempót fokozva és – az előny birtokában – az addiginál nyugodtabban várhatják a derbi hátralévő részét, ám a találkozó újabb változást hozott (14-19). A Mecsek-aljaiak előbb visszajöttek az összecsapásba, majd megfordították az állást, kihasználva, hogy a tempójukat vesztett vendégek sokat hibáztak és temérdek ziccert hagytak ki (20-19). Tombor-edző a hat–nullás pécsi sorozat közben és után hiába próbálta felrázni az övéit, azok az alábbhagyott lendületükkel és a megilletődöttségükkel magukat hozták kínos helyzetbe (25-20). Az igazsághoz tartozik, hogy az ex-válogatott Szente Gábor, a Pick Szeged hajdani kiváló, immáron negyvennyolc éves hálóőre a bravúrjaival megbabonázta a megingott és rendkívül dekoncentrálttá vált bakonyiakat. A lefújás után Éles Benedekék maradtak a tabella ötödik pozíciójában, míg a két pontot kasszírozott ellenfél „megérkezett” közvetlen mögéjük.

Tombor Csaba: A játékunk összességében működött, ám a befejezésekkel – különösen az utolsó negyedórában – komoly gondjaink támadtak. Nem értem, hogy miért nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat és időnként miért volt ilyen zavar a fejekben. Jövő héten, hazai környezetben a balatonbogláriak ellen szeretnénk kiköszörülni ezt a csorbát.

Pécsi VSE - Veszprémi Kézilabda Kft. 26-22 (12-13)
Pécs, 150 néző. Vezette: Cseszregi, Sipos.
VKKFT: Szász – Gyene 6 (3), Tóth A. 2, Tóth M. 1, Bugyáki 2, Éles B. 2, Hári 3. Csere: Anderlik (kapus), Füleki, Szöllőskei, Szeitl 1, Somogyi 2, Szmetán P., Bartha, Kristóf 3, Priczel. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3.