Elődöntős a címvédő Veszprém

A címvédő Veszprém csapata 30-21-re győzött Tatabányán a férfi kézilabda Magyar Kupa keddi negyeddöntőjében.

A két csapat bajnoki rangadóját október közepén a Tatabánya nyerte 26-24-re, ezúttal azonban családi okok miatt nélkülöznie kellett vezetőedzőjét, Vladan Maticsot.

A hazaiak a hetedik percben voltak először eredményesek, majd a huszadik percben már három góllal vezettek a vendégek. A hajrában rossz cserék miatt hármas emberhátrányban játszott a Veszprém, de sikerült átvészelnie ezt az időszakot, és a szünetben már öt találat volt az előnye.


Fotó: Vörös Dávid

A második félidőben a Tatabánya egy 3-0-s sorozattal némileg felzárkózott, ám erre a címvédő vendégek rögtön egy 4-0-s szériával választoltak, így a hajrára már nem maradtak izgalmak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Milos Vujovic, a hazaiak montenegrói balszélsője volt hat találattal.

A négyes döntőt április 6-án és 7-én a debreceni Főnix Csarnokban rendezik, az elődöntő sorsolását pedig hétfőn 20.30-tól az M4 Sport Kézilabda magazin című műsorában tartják.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)
David Davis: Arra kértem ma a srácokat, hogy vegyék komolyan a találkozót, és ezt természetesen maradéktalanul vissza is kaptam. Örülök a győzelemnek, mivel mindig nehéz Tatabányán játszani. Elégedett vagyok, hiszen sikerült bejutnunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amit meg is szeretnénk nyerni a Bajnokok Ligájával és a magyar bajnoksággal együtt. Ma a játékosok megmutatták, hogy milyen jól tudnak teljesíteni, ha rendesen koncentráltak. Egy élmény volt most itt lenni. Szeretném továbbá részvétünket küldeni Vladan Maticnak és családjának a veszprémi kézilabda család nevében.

Momir Ilic: Nehéz itt pályára lépni, ezt tudtuk is. Jól felkészültünk, és remek edzéseken vettünk részt az utóbbi napokban. Így kell készülnünk, és így kell kezdenünk egy mérkőzést, hatvan percig koncentrálva. Mentálisan és fizikálisan is jó formában vagyunk. A februári meccseinket ahogyan lejátszottuk, az tökéletes volt. Ehhez hasonlóan kell folytatnunk, ez még messze nem a vége. Készülnünk kell minden egyes találkozóra, és lépésről lépésre menni.

Sibalin Jakab: Először is gratulálok a Veszprémnek. Szerettük volna megmutatni, hogy tényleg nehéz itt játszani. Ez sajnos csak helyenként és időnként sikerült. Úgy gondolom, hogy négy napon belül két ilyen európai top csapattal nehéz játszani, nem pont fizikálisan, mert bár elfáradtunk a végére, fejben nem tudtunk igazán koncentrálni. Egy ilyen jó formában lévő csapat kőkeményen megbüntette ezt. Gondolok itt az első félidő végére, vagy a második játékrészben, amikor kicsit közelebb tudtunk volna kerülni, vagy az utolsó pillanatokban. Ezt ők maradéktalanul kihasználták.

Rosta Miklós: Gratulálok a Veszprémnek. Elég nehéz dolgom volt a falban, de úgy gondolom, hogy az a pár hiba, amit elkövettünk, és a Szeged ellen nem, azokból kaptuk a gyors indítás gólokat és a védekezésünk sem volt olyan masszív, mint az előző meccsen. Vannak sérültjeink, de szerintem fizikálisan még bírjuk, remélem ki fog tartani ez a szezon végéig.

Eredmény, negyeddöntő:
Grundfos Tatabánya KC-Telekom Veszprém 21-30 (10-15)
szerdán játsszák:
CYEB Budakalász-Balatonfüredi KSE 18.00
február 12-én játszották:
MOL-Pick Szeged - Mezőkövesdi KC 36-24
február 15-én játszották:
Dabasi KC-Ferencvárosi TC 26-23

A párharcok egy mérkőzésen dőltek, illetve dőlnek el.