Újabb sikerével biztosította továbbjutását az FTC

A Ferencváros egy góllal legyőzte a német Thüringer HC csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, szombaton Érden, ezzel biztosította negyeddöntőbe jutását.

A magyar csapatból a holland Danick Snelder, valamint a montenegrói Djurdjina Malovic hiányzott sérülés miatt. Utóbbi honfitársát, Bobana Klikovacot a tavaly nyári leigazolása után első alkalommal nevezték be egy meccsre, mivel csak mostanra épült fel a térdműtétjéből.

A 14. percben még a vendégcsapat vezetett egy góllal, ám ezt követően az FTC jó védekezéssel és gyors támadásokkal 7-1-es sorozatot produkált, és a megszerzett előnyét magabiztos játékkal megőrizte a szünetig.

A második felvonás elején pontatlanok voltak a házigazdák lövései, a Thüringer némileg felzárkózott, de Kovacsics Anikó és Klujber Katrin vezérletével visszaállította a korábbi különbséget az FTC. A hajrában ismét csökkentette hátrányát a német csapat, másfél perccel a vége előtt már csak egy góllal vezetett a némileg elkényelmesedett Ferencváros.

Az izgalmas végjátékban a magyar együttes az utolsó támadását is elhibázta, de a THC akcióját kivédekezte, és bár az utolsó nyolc és fél percben nem talált be, egy góllal megnyerte a meccset.

A németek legeredményesebb játékosa Alicia Stolle és a cseh Iveta Luzumova volt hat-hat találattal.

A Ferencváros jövő szombaton a - mostani idényben még veretlen - címvédő Győri Audi ETO KC vendége lesz a BL középdöntőjében, de a további eredményektől függetlenül biztosan ott lesz a negyeddöntőben, és a csoport második helyét is megszerezheti.

Az FTC tétmeccsen még soha nem kapott ki a Thüringertől: egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló, 2. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC 30-29 (17-12)
A Ferencváros gólszerzői: Klujber 9, Lukács, Kovacsics 5-5, Háfra, Pena 3-3, Schatzl, Klikovac 2-2, Márton G. 1