Sporttalálkozóval ér véget a „Mozdulj, Balaton” programsorozat

Augusztus 25-én, szombaton, a XIV. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat. A szervezők immár hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lido strandon várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei strandok csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban. Tavaly Ábrahámhegy bizonyult a legjobbnak.

A helyi szervezők az idén nyáron, július 7-e és augusztus 18-a között, összesen 37 helyszínen, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei strandon várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. Balatonfüred, Balatonszárszó és Balatonszemes ezúttal is két-két stranddal vett részt az eseményeken. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg, és ezúttal is kiemelt figyelmet fordítottak a strandi sporteszközök pótlására, illetve fejlesztésére. Idén az EMMI Sport Szakállamtitkársága 6 millió, a Balaton Fejlesztési Tanács pedig 5 millió forinttal járult ehhez hozzá, ebből egyebek között három újabb strandra kerülhetett teqball- és nyolcra vandálbiztos kültéri pingpongasztal. Az önkormányzatok saját beszerzéseikkel együtt idén már kilenc balatoni strandon várták a mozogni vágyókat teqball-, és mintegy 30 helyen pingpongasztallal. A programban részt vevő települési önkormányzatok 3,7 millió forinttal támogatták a programsorozatot; ezt az összeget a helyi szervezők díjazására fordították.

Az idei szezonzáró Sporttalálkozót augusztus 25-én, szombaton 9 órától, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több somogyi, zalai és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül, melyik a Balaton legsportosabb települése.

EZ TÖRTÉNT TAVALY

Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

2017 augusztusában, 22 település csapatainak részvételével, immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2017-ben Ábrahámhegy érdemelte ki. A legnépesebb mezőny ezúttal a strandfoci-tornára jött össze, amelyen 17 csapat versengett a győzelemért. A döntőt végül két Veszprém megyei gárda játszotta egymással, és Ábrahámhegy legyőzte Szigligetet. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és a korábbi többszörös győztes siófokiak távollétében itt is az ábrahámhegyiek kerekedtek felül. A strandröplabda-torna döntőjében a balatonlelleiek párosa szépen menetelt a döntőig, és a végső győzelmet is elhódította.