Hátrányból fordított az 1. FCV

Három perccel a lefújás előtt még kétgólos hátrányban volt a veszprémi futsalcsapat, amely elképesztő izgalmak közepette fordított, s őrizte meg hazai veretlenségét az NB I-ben.

Csaknem telt ház várta a Ferencváros veszprémi vendégjátékát a futsal NB I-ben. A zöld-fehéreket egy sajnálatos esemény zavarta meg, ugyanis a válogatott Komáromi Péter és az együttes masszőre, Kocsis Attila balesetet szenvedett a fővárosban a mérkőzésre tartva. Az első hírek szerint előbbi kisebb láb-, utóbbi pedig fejsérülést szenvedett, mindkettejüket kórházba szállították megfigyelésre. A publikum hangos tapssal fejezte ki jókívánságait az érintetteknek.


Képgaléria a cikk végén

Úgy tűnt, hogy a vendégek függetleníteni tudták magunkat a történtektől, hiszen jól kezdték az összecsapást. Madarász János némi meglepetésre olyanok nevezett a kezdőbe, akikre többnyire a második sorában számít. A saját nevelésű, mindössze tizenkilenc esztendős Bencsik közel is járt a gólszerzéshez, de Vámosi kapus kifogott rajta.

A Boromisza fivéreket betegség, illetve sérülés miatt nélkülöző bakonyiak indiszponált játékot mutattak, számos eladott labdával hozták helyzetbe ellenfelüket. A 7. percben Spandler először még védett, a kipattanót azonban Juhász a hálóba gurította. Rögtön labdát szerzett a Fradi, ismét Juhász lőtt, de Spandler szögletre mentett. A sarokrúgás végén megint Juhász volt eredményes, aki így egy percen belül kétszer is megvillant (0-2).

A kék mezesek nem tudtak felocsúdni, a Fradi tetszetősen adogatott a veszprémi hatosnál, melynek végén Andorka növelte háromra a különbséget. Madarász János időt kért, Tatai csattanós kapufát lőtt. Nem sokkal később pedig be is talált: kis területen, gyönyörű bokamozdulattal pörgette át a játékszert Vámos feje fölött (1-3).

A második felvonás elején teljesen átengedte az irányítását ellenfelének a Ferencváros, amely teljesen visszahúzódott a saját térfelére. A veszprémiek azonban hiába birtokolták többet a labdát, nem tudtak közelebb férkőzni. Olyannyira nem, hogy a hosszú felsőbe bombázó Karacs révén ismét a Fradi volt eredménye. Igaz, azonnal jött a válasz, Püspök azonnal szépített (2-4).

Hat perccel a vége előtt vészkapussal támadott az 1. FCV. Így is a fővárosiak jártak közelebb a gólszerzéshez, de szerencsére Tatai menteni tudott.

Valamivel több, mint két minutum volt vissza, amikor Madarász János időt kért. Hogy mit mondott, nem tudjuk. Hogy bevált, azt biztosan. Tatai ugyanis szinte azonnal gól lőtt. A rivális is időt kért, de hiába. Ismét öt a négy ellen rohamozott a házigazda, nagy kavarodás után Püspök egalizált (4-4).

S az igazi dráma még csak ekkor következett: az ellenfél ugyanis begyűjtötte a hatodik szabálytalanságát, a Veszprém így tízméterest lőhetett. Tatai kíméletlenül bevágta, aki így mesterhármast, együttese pedig óriási győzelmet ünnepelhetett (5-4). A nézőtér valósággal „felrobbant”, olyan hangulat kerekedett a Március 15. utcai csarnokban, amilyet futsalmérkőzésen talán még sosem láttunk. Játékosok és nézők egyaránt egymás karjaiba ugorva ünnepelték a már-már katartikus sportélményt.

Mérkőzéstükör

Madarász János: - Ismét bebizonyosodott, hogy ebben a sportágban bármi megtörténhet. A lélektani pillanatokból mi jöttünk ki jobban, így az utolsó percben meg tudtuk fordítani a találkozót. Hatalmas dicséretet illeti a játékosaimat, mert egy pillanatra sem tekintették lefutottnak a meccset.

Machalek Attila: - Jó mérkőzést vívtunk. Közel álltunk a győzelemhez. Talán túlságosan ráültünk az eredményre, a végén pedig nem koncentráltunk kellően. Gratulálunk a Veszprémnek.

1. FC Veszprém - Ferencvárosi TC 5-4 (1-3)

Március 15. utcai sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Wittner (Vass, Tamási).

Veszprém: Spandler – Gregus, Fehér, Bencsik, Apatini. Cserék: Schmidmajer (kapus), Kellner, Tatai, Tar, Püspök, Boromisza, Ruzicska, Bognár.
Vezetőedző: Madarász János.

FTC: Vámosi – Safar, Andorka, Keresztury, Vattamány. Cserék: Tóth Gy. (kapus), Karacs, Juhász, Horváth B., Jenei, Dénes.
Játékos-edző: Safar Iuliu Tony.

Gólszerző: Tatai (17., 38., 40.), Püspök (32., 40.), ill. Juhász (7., 7.), Andorka (11.), Karacs (31.).

Forrás: vehirsport.hu

6

Képgaléria