Fontos győzelem a rájátszásban

Első hazai meccsét játszotta az NB I felsőházi rájátszásban az 1. FC Veszprém, amely kiváló teljesítményt nyújtva 5-2-re nyert az Aramis ellen.

Ellentétes előjelekkel várták a felek a pénteki Veszprémi–Aramis összecsapást a futsal NB I felsőházi rájátszásában, hiszen a mieink az előző körben 9-3-as vereséget szenvedtek Győrben, a budaörsiek viszont 8-4-re nyertek a Haladás vendéglátójaként.

Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy általában végződni szokott: a veszprémi játékosok megtapsolták a „B-közép” tagjait, ezzel fejezve ki szolidaritásukat a Győrben megvert szurkolókért.

A kezdés aztán álomszerűen alakult: Tatai szögletét követően Boromisza Dániel ragasztott nagy bombát Hegedűs kapujába. Nem sokkal később meg is duplázhatta volna előnyét az 1. FCV, ám Füzy és Tar ígéretes kontrája végén a kapu mellé szállt a játékszer. Igaz, a vendégek lábában is ott volt a gól, előbb azonban Schmidmajer védett bravúrral, majd Tar szabadított fel a gólvonalról.

Kemény párharcok és mindkét oldalon szép megoldások jellemezték a találkozót. A 7. percben mégis némileg váratlanul jött a rivális egyenlítő találata Cseri jóvoltából (1-1). A játékrész derekánál újabb gólt lőhettek volna a zöld-fehér mezesek, ám a jól helyezkedő Füzy megakadályozta ezt.

A közönség továbbra is kifejezetten küzdelmes és élvezetes összecsapást láthatott. Öt perc volt hátra a játékrészből, amikor Tar tizenöt méterről hatalmas felsőkapufát lőtt. Egy minutummal később aztán már semmi sem segített a budaörsieken: a bal oldalon megiramodó Püspök csodás bokamozdulattal emelte a rövidbe a túloldalról érkező beadást. S ezzel még nem volt vége a rohamnak. Másodpercekkel a középkezdést követően gyors kontrát végezhettek el a bakonyiak, amelynek végén ismét Püspök volt eredményes (3-1). A félidő hajrájában vészkapussal támadtak a vendégek, de így sem tudtak szépíteni.

A térfélcserét követően sem lanyhult az iram, a nagy küzdelem hevében többször is paprikássá vált a hangulat a játéktéren. A 23. percben mérföldes lépést tett a győzelem felé a Madarász-csapat: Tar beadására Tatai érkezett remek ütemben a kapu elé és kotorta be a játékszert.

Igaz, a Pest megyeiek ekkor sem adták fel. Ismét lehozták kapusukat, de ez sem vezetett eredményre. Schmidmajer többször is bravúrral védett, máskor pedig a társai szabadítottak fel önfeláldozóan. A túloldalon viszont siker koronázta a próbálkozást: a 28. minutumban Tatai lövését védte be az Aramis hálóőre (5-1).

A Veszprém a végjátékban is fegyelmezetten védekezett, taktikusan futsalozott. A végén azért összejött a szépítés a Frank-csapatnak, Mányi az utolsó percben állította be az 5-2-es végeredményt. Tataiék teljesen megérdemelt győzelmet arattak, s értékes pontokkal gazdagodtak. A válogatott Eb-selejtezői miatt egy hónap szünet következik, az 1. FCV legközelebb a Dunaferrt fogadja majd.

1. Futsal Club Veszprém - Aramis SE 5-2 (3-1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Vass (Tolnay, Horváth Z.).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Tar, Püspök, Finta, Füzy, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.

Aramis: Hegedűs – Büki, Roni, Bognár B., Cseri. Csere: Boldizsár (kapus), Soós, Sivák, Gál, Csopaki, Pál, Pethő, Mányi, Bozánszky. Vezetőedző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Boromisza D. (1.), Püspök (16., 16.), Tatai (23., 28), ill. Cseri (7.), Mányi (40.)

6

Képgaléria