Remek szezont zártak

Az utolsó fordulót rendezték a hétvégén a férfi kézilabda NB II-ben. A Veszprémi Egyetemisták tét nélkül léphettek pályára, mivel már az előző fordulóban bebiztosították második helyüket a tabellán. Ifjúsági csapatuk már bajnokként játszhatta le utolsó mérkőzését.

A VESC csapata szerette volna megtörni a Szentgotthárd elleni sikertelenségi szériát, ez volt az egyetlen csapat, akik ellen még nem sikerült pontot szerezniük, az ellenfélnek még szüksége volt a pontokra ahhoz, hogy a középmezőny elején végezhessen.

Ennek megfelelően jó iramban kezdődött a mérkőzés. Vörös a játék elején három Gotthárdi hétméterest is hárított, de így sem tudott a VESC ellépni ellenfelétől, sőt ők is büntetőket hibáztak. A félidőben egy gólos veszprémi vezetéssel vonultak le a csapatok.

A második félidőben, az amúgy sem sportszerű szentgotthárdi védekezés tovább durvult, amit a játékvezetők nem toroltak meg kellőképpen. Végig a VESC vezetett a mérkőzésen, de ellépni nem tudott ellenfelétől, így a véghajrában parázs küzdelem alakult ki. Egy perccel a lefújás előtt egy gólos veszprémi előnynél Angyal akadályozta a gyors középkezdést, ezért piros lapot kapott. Az emberelőnyt gyorsan gólra váltották, így újra döntetlenre alakult az állás. Az ellentámadást minden eszközzel akadályozták a gotthárdiak. Előbb Némethet rántották le, aki összeakaszkodott védőjével, ezért mindketten kizárásra kerültek, majd Vig került hasonló szituációba, de ők csak kiállítást kaptak.

Az időntúli szabaddobás már nem túl sok reménnyel kecsegtetett és végül 23:23-as döntetlennel zárult a mérkőzés, igy a VESC a tavaszi fordulókban veretlen maradt.

VESC – Szentgotthárd 23-23 (10-9)

VESC: Németh 2, Bakos 1, Mayer 2, Csűrös 1, Vig 2, Czinczás 3, Major 6, Farkas, Angyal 2, Wilhelm 4, Bodrogi, Vörös, Szeghalmi.

Szentgotthárd: Kozák 5, Wolt 2, Ernst P, Kocsis Gy 5, Mauer, Ernst A 2, Császár, Lepsényi 4, Kocsis A, Jakab 5.

Kiállítások: 12 perc (+2 kizárás), ill. 16 perc (+1kizárás)
Hétméteresek: 5/3 ill 8/5.

Az NB II észak-nyugati csoportjában ezüstérmet szerzett csapat tagjai:

Angyal András, Angyalossy Zoltán, Bakos Zsolt, Bodrogi Zoltán, Csűrös Csaba, Czinczás Olivér, Farkas Ákos, Földesi Csaba, Kozma Péter, Maár Dávid, Major Attila, Mátravölgyi Norbert, Mayer Kornél, Menyhárt István, Molnár Menyhért, Németh Péter, Rideg István, Szeghalmi György, Vesztergom Máté, Víg Tamás, Vörös Viktor, Wilhelm Szilárd, Zsirai Péter.
Edző: Huszti Géza

A bajnok ifjúsági csapat tagjai:

Bagó Szilárd, Bella Márk, Benedek Martin, Csiki Barnabás, Czetti Miklós, Farkas Gábor, Füzi Attila, Győri Barna, Horváth Ádám, Kalauz Bence, Karajz Máté, Kovács Christopher, Monostori Bence, Pap Kristóf, Parrag Dániel, Pesti Tamás, Prókai Teofil, Rónai Szilárd, Schmid Péter, Sztojka Attila, Varga Balázs, Végh Zoltán, Vesztergom Máté, Vígh Dániel, Zab Péter.
Edző: Nagyné Lantos Tünde