Hét magyar fiatal is érkezhet még a Telekom Veszprémbe

A Veszprém Handball Zrt. a következő szezonra hét fiatal magyar játékosnak kíván lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra a BL döntős, 24x-es magyar bajnok együttesben.

Eklemovics Nikola sportigazgató javaslatai alapján Sabate mesternek mintegy 25 játékos áll majd rendelkezésére a különböző bajnokságokban, kupákban ahhoz, hogy mindig a legfrissebb, leginkább ütőképes csapat alkossa az áttörhetetlen hatos falat.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

A sportigazgató a handballveszprem.hu kérdésére elmondta, hamarosan lezárulnak a tárgyalások, és mindenki megtudhatja a fiatal magyarok névsorát is. Eklemovics természetesnek tartja, hogy az idei szezonban sok kiváló képességű játékosra lesz szüksége a Telekom Veszprémnek, így a szerződtetett játékosok mellett könnyen lehet, hogy a legjobb juniorok is szóhoz jutnak majd a felnőtt csapatban. Eklemovics annyit elárult, hogy a juniorok közül a kiszemeltek között van Tóth Attila, Szita Zoltán és Szeitl Erik is. „Ők lehetőséget kapnak, hogy bizonyítsanak Sabate mesternél” - tette hozzá.

Eklemovics elmondta még, hogy „Nemcsak nekünk, hanem az egész magyar kézilabdának szüksége van tehetséges fiatalokra. Bennünk is bíztak az edzőink, mi is megkaptuk annak idején a játéklehetőséget, ugyanezt meg kell adnunk a mai feltörekvő korosztálynak. Viszont az is igaz, hogy ezzel együtt eredményesnek is kell lennünk, úgyhogy óvatos egyensúlyra, nagy nevekre, sztárokra és harcos fiatalokra egyaránt szüksége lesz Sabate mesternek és stábjának.”