Vereség Jászberényben - Jászberényi KSE – VESC 122-100

Az NB1/B rájátszásában 22 pontos vereséget szenvedett a VESC a Jászberény otthonában, ezzel csapatunk kiszállt a feljutásért vívott harcból.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a palánk alatt és a középtávoli dobásoknál sem remegett meg a kezük. Az első negyed végére, főként a fiatal Visnyei bátor és eredményes játékának köszönhetően 12 pontos előnyre tettek szert a berényiek (36-24).

A második negyed veszprémi triplával indult, de az ellentámadás szintén hárompontossal zárult. A bakonyiak fokozatosan közelítették meg a hazaiakat, 52-46-nál már csak 6 pontos hátrányban voltak. A Jászberény azonban két triplával ismét megnyugtató előnyt szerzett a félidő végére (59-48).

A harmadik negyed során egyre javuló védekezés, illetve kifejezetten magas hatásfokú hárompontos-kísérletek voltak jellemzőek a hazaiakra, melyek egyre bizonytalanabbá tették a dunántúliakat, s ez meg is látszott az eredményen: folyamatosan nőtt a hazai előny, s a záró negyednek már úgy vágtak neki a csapatok, hogy a lényegi kérdések megválaszolásra kerültek.

Az utolsó percekben volt, hogy húsz pont fölé nőtt a különbség, mely a mérkőzés végéig meg is maradt (122-100).

mérkőzéstükör (Forrás: jaszberenyonline.hu)

Horváth Balázs, a Jászberény edzője: Igyekeztünk a lehető legjobban kivenni a játékból a veszprémiek kulcsembereit. Nagyban köszönhető a végül sima győzelmünk a fiatal Visnyei Márton nagyszerű teljesítményének. Igyekszünk a hátralévő mérkőzéseinknek is a legjobb tudásunk szerint játszani.

Molnár István, a Veszprém edzője: Úgy gondolom, hogy kis túlzással élve már a Jászberény felé vezető úton eldőlt a mérkőzés. Kissé csalódott vagyok, mert azt reméltem, hogy jobban össze tudjuk majd szedni magunkat a legutóbbi Szeged elleni vereség után, ám ez főként dekoncentráltságunk miatt nem jött össze.

Jászberényi KSE – Veszprémi Egyetem SC 122-100

Jászberény: Kovács A. 14/3, Wehner Z. 13/9, Godena F. 13, Drahos G. 39/18, Puskás A. 21/9. Csere: Visnyei M. 9/6, Likár 7, Horváth Cs. 6. Vezetőedző: Horváth Balázs

VESC: Nagy R. 20/6, Szabó B. 6, Jilling L. 9/3, Pataki Z. 15/3, Faragó P. 29/3. Csere: Oltárczy M. 6, Bovanivics M. 7/3, Fekete Cs. 8/6. Vezetőedző: Molnár István

Az utolsó előtti fordulóban, jövő pénteken 18.30-tól búcsúzik a VESC az idei szezonban a hazai közönségtől, az Eger elleni összecsapással.

A 6. forduló eredményei:
Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – SMAFC-NYME 86-69
EnterNet Vásárhelyi KS – Bonyhádi KSE 76-87
EKF Hész Eger – Kanizsa KK 86-79