Szegeden kezdődik a rájátszás

Pénteken megkezdődik a harc a bajnoki címért a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A felsőházi rájátszás első fordulójában a VESC a Szeged otthonában lép pályára.

Az idei szezonban a rájátszás lebonyolítása eltér az előző évekéhez képest, az 1-8. helyért folyó rájátszásban a Keleti és a Nyugati csoport négy legjobbja egymás ellen folytatja úgy, hogy valamennyi, az alapszakaszban elért eredményüket magukkal hozzák. A rájátszásban oda-visszavágós alapon játszanak egymással az együttesek, s nyolc fordulót követően alakul ki a bajnokság végeredménye. A kiírás értelmében az első helyezett nyer A csoportos indulási jogot.

 Pénteken a második helyezett Szeged otthonába utazik a Veszprém, mi várható a mérkőzéstől?

A Szeged egy teljesen favoritnak kikiáltott csapat, rendkívül megerősített szakmai háttérrel, többek között az idény közben ismert okok miatt Debrecenből távozó Fodor Péter segíti a szakmai munkát – mondta Molnár István, a csapat vezetőedzője. Remek csapatot verbuváltak össze, Tanács Attilát azért hozták haza külföldről, hogy feljussanak a legjobbak közé. Úgy gondolom, hogy rangadóhoz méltó hangulat fogadja majd a csapatokat, hiszen nagy összefogás tapasztalható most Szegeden, hogy sikerüljön a feljutás. A mérkőzés esélyese a Szeged, mi megpróbálunk meglepetést okozni, nyilvánvalóan az is nagy szerepet kaphat, hogy az utazást hogy bírja a csapat. Keleten nagy „szél” szokott fújni, reméljük nyugaton is hasonló lesz ez idén, gondolok itt a játékvezetőkre. Megpróbálunk zónát játszani, ezzel szeretnénk kiküszöbölni a játékvezetőket, hibákra akarjuk kényszeríteni az ellenfelet.

A csapatnál most mindenki egészséges, minden játékosom harcra fogható, a legjobb összeállításban léphetünk pályára. Úgy gondolom, hogy az utolsó két fordulóban aratott bravúros győzelmek kellő önbizalmat is kölcsönöztek a srácoknak.

2010. 04.09. Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák - VESC, Szeged 19 óra

A rájátszás tabellája itt.

a vesc további rájátszásbeli mérkőzési

04.16, P. Jászberényi KSE O 18:30
04.23, P. EKF Hész Gép.SE I 18:00
04.30, P. EnterNet Vásárhely O 18:30
05.07, P. Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák O 18:30
05.14, P. Jászberényi KSE I 19:30
05.21, P. EKF Hész Gép.SE O 18:30
05.29, Szo. EnterNet Vásárhely I 18:00