Csak a szettek eleje volt szoros

Három szettben szenvedett vereséget a VESC női röplabdacsapata hazai pályán az élmezőnyhöz tartozó Békéscsaba ellen.

A Budapest Bank - BRSE dunántúli kalandjainak utolsó napjára maradt a veszprémi bajnoki. A viharsarki klub már két napja elutazott otthonról, s ezalatt az idő alatt egy bajnoki és egy kupa találkozón sikerrel jutott túl. A veszprémi óváros megnézése után ebéd és egy kis délutáni pihenő szerepelt a csabaiak programjában, majd 16.00-kor útjára indult a játékszer a veszprémi egyetemi csarnokban.

Hazai pontokkal indult a mérkőzés, de a vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első technikaira már három pontos előnnyel jöhettek le a pályáról. A játékba fokozatosan belelendülő viharsarkiak kihasználva fizikális fölényüket fokozatosan növelték az előnyt, 5-10, majd 8-16. A vendégek Leidgeb két center pontjával, és ász nyitásával már tízzel is vezettek. Ekkor három hiba még egy kicsit feljebb hozta a hazaiakat, de ez is csak arra volt elég, hogy tíz ponton belülre kerüljenek, mert irányítót cserélt a BRSE és ez a húzás átlendítette őket a holtponton, így magabiztos szett győzelem született, 16-25.

A második szett elejére a csapatok elfelejtettek nyitni, mert az első technikai szünetig hét rontott nyitást jegyezhettünk fel, 7-8. Kapkodóvá vált a játék és Kormos Mihály joggal volt elégedetlen a szünetben. Lányai hallgattak rá, mert Czina két ásszal és három nehezen kezelhető szervával lepte meg a veszprémieket, így pillanatok alatt 7-13 állt az eredményjelzőn. Ahogy a látogató stabilizálta a nyitásait, máris nőni kezdett a különbség, és mivel Szombathelyi is beköszönt két ásszal a húsz pontot ismét tíz pontos különbséggel érték el a csapatok. Pallag 21-10-re alakította az eredményt, amikor ismét újoncot avatott a BRSE, a 16 éves Nagy Viki lépett pályára életében először. A játék képe nem változott, Soósék ha kellett erőteljesen, ha kellett okos ejtésekkel operálva magabiztosan nyerték meg a második felvonást is.

A harmadik szett ismét nehezen indult a látogatók szempontjából. Talán ekkor látszott a leginkább, hogy három nap alatt a harmadik meccsüket játszották a vendégek. A Veszprém megérezte a túloldal fáradtságát, és mindent egy lapra feltéve kezdett játszani, így Kormos Mihálynak 9-8-nál időt is kellett kérnie és irányítót is váltott. A húzás bejött, Gerendeli jól mozgatta a társait, így a vendégek fordítani tudtak, 12-16. A bakonyiak mindent megpróbáltak, de a BRSE nem szeretett volna túlórázni ezen az estén, így a mérkőzés végére ezt a szettet is meggyőző különbséggel hozta, 17-25.

mérkőzéstükör

Katona Péter: A szettek közepéig tudtuk tartani az ellenfelet, utána már csak futottunk az eredmény után. Ezért megérdemelten nyert a Békéscsaba.

Kormos Mihály: Örülök, hogy 3 nap alatt mindhárom mérkőzésünket szett veszteség nélkül nyertük. Úgy érzem, ma játszottunk a legjobban.

Veszprémi Egyetem SC - Budapest Bank-Békéscsabai RSE 0:3 (-16,-12,-17)

Veszprém, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Vígh.

Veszprém: Tobak, Környei, Jezerniczki, Pekárik, Dorzsceren, Pintér. Csere: Májusi (libero). Edző: Katona Péter.

Békéscsaba: Pallag 13, Leidgeb 8, Jenei 3, Szombathelyi SZ. 11, Soós N. 11 , Czina 6 . Csere: Molcsányi R. (liberó), Gerendeli 1, Nagy V. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3-3, 5-8, 11-21, 16-23. 2 szett: 4-4, 6-8, 12-23. 3. szett: 2-2, 6-8, 9-8, 12-16, 16-23.