Elszalasztott esély

Kétszettes előnyt mérkőzéslabdáról adott le hazai pályán a Man at Work VRC a bajnokesélyes Somogyjád ellen.

A férfi röplabda NBII rájátszásának rangadóján fogadta a Man at Work VRC a Somogyjádot, a találkozó kimenetele nagy fontossággal bírt a feljutást jelentő bajnoki cím és az osztályozót érő 2. hely megszerzésében.

Kráml Szilveszter két remek leütésével indult a találkozó (2:0), majd egy kisebb veszprémi zavart követően fordítottak a vendégek (2:3), de Tóth Tibor és Kráml Szilveszter vezérletével visszavette a vezetést a VRC (5:4). Már a játszma első harmadában meg lett volna az esélye nagyobb előnyre szert tenniük a mieinknek, de a nyitásokkal rendre problémák akadtak, így túl sok ajándék pontot adtak a srácok a Somogyjádnak. 7:5-nél két pont volt a differencia, majd egyetlen alkalommal fordítottak a vendégek (9:10), de Kráml egyenlítését követően újra a hazaiak irányítottak. 14:14-nél egy remek hármas szériával meglépett a VRC 17:14-re, azonnal jött a vendég időkérés. 20:19-nél még visszajöttek a szettbe a somogyjádiak, de a hazai közönség és a cheerleaders csapat biztatását élvező veszprémiek lelkes játékkal, magabiztosan hozták a játszmaelőnyhöz szükséges pontokat. A hajrá 5:1-es veszprémi fölénnyel és egy remek sánccal zárult. (25:20, 1:0)

A második szett is Kráml remek leütésével és 3:0-s veszprémi vezetéssel indult, így a folytatásban futhattak az eredmény után a vendégek. 3:2-nél, 6:5-nél és 8:7-nél is feljött a Somogyjád egy pontra, de egyenlítenie nem sikerült, mert mindig érkezett Tóth Tibor vagy Kráml Szilveszter, és hozta az égetően fontos pontokat. A sáncról rendre a vendég vonalon belülre esett a labda, és máris 11:7-re vezetett a VRC. A folytatásban elkezdte ledolgozni a hátrányát a Somogyjád, és 13:13-nál egyenlíteni tudott. A vendégek vérszemet kaptak, átvették a vezetést, így Seck György kénytelen volt időt kérni (15:17). A rövid szünet jót tett a srácoknak, igazi csapatmunkával zsinórban négy pontot ütve megfordították az állást (19:17). A hajrá rendkívül izgalmasra sikerült, a vendégek egyenlítettek, majd 23:24-nél szettlabdához is jutottak, de a veszprémiek higgadtak tudtak maradni, és a második előnyt kihasználva megnyerték a játszmát és megduplázták előnyüket. (27:25, 2:0)

A harmadik szettben is a VRC szerzett előnyt, de mint később kiderült, a mérkőzés legfordulatosabb játszmáját produkálták a csapatok. A vendégek 3:5-nél két ponttal vezettek, de a mieink fordítottak 7:5-re. Nem sokkal később már a Somogyjád ment 9:11-re, a veszprémieknek időt is kellett kérniük. 10:13-nál Dolgos Attila magabiztos nyitásainak is köszönhetően egy újabb remek négypontos hazai széria következett (14:13), de az előnyt ezúttal sem sikerült növelni. A feszült hangulatban a játékvezetők központi szerepbe kerültek, mindkét fél elégedetlenségének adott hangot. Felváltva vezettek a csapatok, a hajrá előtt döntetlen volt az állás (19:19). Kétpontos hazai előnynél közel került a háromszettes győzelem, de a rendkívül szívós somogyjádiak fordítottak, és három szettlabdához jutottak (21:24). A veszprémi közönség régen látott biztatása mellett bravúrral egyenlítettek a mieink, de végül az ötödik szettlabdáját kihasználva szépített a Somogyjád (25:27, 1:2)

Újra nyílttá vált a találkozó, amit bizonyított a negyedik játszma forgatókönyve is. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, megjósolhatatlan volt, hogy melyik csapat kerül ki győztesen. 7:5-nél a veszprémiek álltak jobban, de néhány perccel később már a Somogyjád vezetett 10:8-ra. Két fontos pontnak köszönhetően sikerült az egyenlítés (10:10), majd Németh Ervin remek leütése már hárompontos hazai előnyt jelentett (14:11). A Somogyjád gyorsan egyenlített (14:14), és hiába vezetett újra kettővel a VRC (17:15), ismét fordult a kocka (17:19). Az egalizálás Kráml Szilveszter pontjaival sikerült (20:20), de a végjátékban nagyon nehéz helyzetbe kerültek a veszprémiek, mégis 20:23-ról egyenlíteni tudtak (23:23). Elképesztő izgalmak közepette felváltva jutottak előnyhöz a csapatok, végül a Somogyjád hozta az szettet, és egalizálta a játszmaarányt. (28:30, 2:2)

Az elveszített végjáték ellenére bizakodóak voltak a veszprémi drukkerek, bár a lélektani előny a Somogyjádnál volt, és kézbe is vette az irányítást. A térfélcseréig nem volt komolyabb gond, többnyire a vendégek vezettek, de tartották magukat a mieink. 5:5 után 6:8-nál fordultak a csapatok, és sikerült is egy pontra feljönni (8:9). Ezután azonban technikai hibák sokasága jellemezte a veszprémiek játékát, 8:11-nél hiába kért időt Seck György, már nem tudta megmenteni a mérkőzést a VRC. A végjátékban csupán egyetlen pontra futotta, így meglehetősen magabiztosan, 9:15-re nyerte meg a Somogyjád a döntő játszmát, és elhalászta a sikert a mieink orra elől. (9:15, 2:3)

Man at Work Veszprémi RC - Somogyjádi RSzSE 2:3 (20, 25, -25, -28, -9)

2

Képgaléria