Mindennapok hősei – szavazz!

Idén sportoló kategóriában is lehet szavazni a különleges veszprémi kezdeményezés, a Mindennapok hősei akció során. Sportbarátok szavazzatok!

A maga nemében első és egyedülálló esemény célja felhívni a figyelmet azokra az embertársainkra, akik életük során munkájukkal, hivatásukkal, életpályájukkal, s minden erejükkel azt a célt szolgálják, hogy önzetlen odaadással segítsék a rászorulókat.

A kezdeményezéshez kapcsolódó rendezvényen során öt tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, sportoló, szociális munkás – dolgozó embereket ismernek el és jutalmaznak.

A kiválasztottakat teljes egészében a veszprémi polgárokra és az adott szervezet dolgozóira bízzák a szervezők. Minden veszprémi polgár egy hónapon keresztül szavazhat a kategóriák jelöltjeire: az érintett intézményekben elhelyezett szavazó urnákba bedobott szavazólapokon, illetve a városszerte felállított standokon valamint a webes felületünk segítségével.

Az akcióval kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy nem egy előre felállított jelölt lista alapján szavazhatnak a veszprémiek, hanem minden egyes veszprémi polgár egy saját maga által választott „Hőst” jelölhet.

A tavalyi rendezvény fővédnöke Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere volt. A pénzdíjak illetve a Herendi Porcelán Manufaktúra felajánlásai mellett egyéb értékes díjakban is részesültek a szerencsés kiválasztottak, melyek átadásában Dr. Mihalovics Péter, akkori országgyűlési képviselő Úr is segédkezett.

A díjat az idei évben is szeretnék átadni, ezért a szervezők igyekeztek bevonni rendezvény megrendezésének közreműködőjeként a város vezetőségét, illetve Veszprémben működő cégeket, vállalkozásokat.

A rendezvény tavaly számos sajtófelületen megjelent – a rádiótól a nyomtatott sajtóig –, s mind a város részéről, s mind pedig a lakosság, illetve partnereink részéről is rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott.

Az idei évben is ünnepélyes keretek között adják át a díjakat: a szavazás lezárulta után, a díjátadóra a Hangvilla Kulturális Központban kerül sor 2014. november 29-én.

- Idén különleges helyzettel kellett megbíróznia szervezetünknek, hiszen a tavalyi évben rendelkezésünkre álló támogatással, a mostani évben sajnálatos módon nem rendelkezünk. Ennek ellenére, elnök úrral és polgármester úrral történő előzetes egyeztetések során arra a közös elhatározásra jutottunk, hogy 2014-ben is megrendezzük eseményünket. Az anyagi háttér előteremtése kulcskérdés volt, és ennek érdekében dolgoztuk ki az idei támogatási rendszert. Nevezetesen, Veszprém város abban a szerencsés helyzetben van, hogy számos kis és közép vállalatoknak adhat otthont. Így az elmúlt hetek során megpróbáltam felvenni a kapcsolatot számos helyi vállalatvezetővel, és bevonni őket kezdeményezésünkbe. Az egy hónapon át tartó munka eredményeképpen büszkén mondhatom, hogy rendezvényünk 6 arany, 6 ezüst és 8 bronz fokozatú támogatóval büszkélkedhet – tájékoztatott Szalay Zsolt, az akció egyik szervezője.

 

- Felfrissítettük eseményünket, a tanár kategóriát idén sportolókategória váltja fel. A szavazás tekintetében pedig a következők módosultak: A partnerszervereinkkel történő tárgyalások során felmerült az igény, hogy reprezentatívabbá tegyük a szavazást. Ezt az igényt kielégítve, idén a partnerszervezeteink székhelyén, mint a tűzoltóság, rendőrség, korház, valamint négy szociális intézményben fogunk több szavazóurnákat kihelyezni. Ami még újdonság az idei évben, hogy a szavazás teljes ideje alatt a város különböző pontjain is kihelyezünk szavazóurnákat, ahol Veszprém város polgárai leadhatják szavazatikat. Tehát bárki bárhol szavazhat a kedvenc hősére. A szavazás három héten keresztül zajlik.

A szavazóurnák kihelyezésének és a szavazatok leadásának kezdése: 2014. október 20. A szavazás lezárása: 2014. november 10.

A szavazóurnák kihelyezésének helyszínei:
- Balaton Pláza
- Interspar, Inter Optika
- Veszprém Város Önkormányzatának épülete
- Csolnoky Ferenc Kórház épülete
- Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság épülete
- Veszprémi Rendőrkapitányság épülete
- Göllesz Viktor Fogyatékosok Nappali Intézménye
- Horgony Pszichiátriai Betegekért Alapítvány
- Egyesített Szociális Intézmény
- Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ
- Veszprém Aréna
- Testnevelési Tanszék
- Veszprémi Városi Stadion

Idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a díjazottak hétköznapjainak és munkájának bemutatására, ami többek között egy rövid video-interjú formájában fog megvalósulni. Mint a videókat, mint az eseményhez kapcsolódó valamennyi megjelenést a Juliushard.com kreatív ügynökség készíti el.

További információk:
mindennapokhosei.hu/
facebook.com/MindennapokHosei