Kiszenvedett győzelem

A VESC férfi kosárlabdacsapata szenvedve ugyan, de magabiztos győzelmet aratott a vendég Kozármisleny csapata ellen az NB1/B 12. fordulójában.

Az NB1/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság alapszakasza a második körhöz érkezett, ezúttal a 9. helyen álló Kozármisleny csapatát látta vendégül a karácsonyi szünetet a második helyen záró VESC.

A bajnokság nyitó fordulójában 55-77-es győzelmet arattak az egyetemisták a korábbi magyar bajnok centert, Gémes Leventét is a soraiban tudó baranyai egyesület felett, ezúttal azonban szűkebb pontkülönbségű végeredmény született. Az egyetemisták ugyan jól sikerült edzőmérkőzéseket játszottak az új évben (Törökbálint, Albacomp), mégis egy negatív előjellel indultak neki a mérkőzésnek, mivel a csapatkapitány, Mérész Csaba sajnálatos sérülést szenvedett.

Az első negyed meglehetősen álmosan kezdődött, lassú játékkal, a VESC nem is tudott nagyobb előnyre szert tenni, mindössze egy pont különbséggel álltak neki a második játékrésznek a csapatok. A második negyed szintén nem hozott sem látványos játékot, sem nagy különbséget, a szünetre mindössze négypontos előnyt sikerült összekaparnia a hazai gárdának.A lepattanók közötti különbség már ekkor kirajzolódott, a vendégek nagyságrendekkel több lepattanó labdát szereztek, főként Gémes Levente és Scheffer Balázs révén. A vendégek sok lepattanóját (az mérkőzés folyamán 47-et szedtek össze szemben a hazaiak 28-ával) azonban a rengeteg eladott labdájuk ellensúlyozta.

A harmadik negyedben kissé felgyorsult a játék, ami már kedvezett az egyetemistáknak, kialakult a megnyugtató tízpontos különbség, amit a záró felvonásban tovább növelt a hazai csapat, kialakítva ezzel a 73-60-as végeredményt. Összességében egy nem túl magas színvonalú mérkőzést láthatott a kilátogató közönség, reméljük, hogy Nagykanizsán egy másik arcát mutatja majd a VESC együttese.

VESC - Ceragem-Kozármisleny 73:60 (20:19, 15:12, 17:11, 21:18)

Veszprém, 250 néző. V.: Sabáli, Magyari, Esztergályos.

VESC: Faragó 22/9, Kováts 13/3, Fekete 11/3, Oltárczy 9, Horváth R. 11. Csere: Kiskós 7/3, Czakó, Bogdán. Edző: Szájer József.

Kozármisleny: Scheffer 10, Boldizsár 21/3, Gémes 11/3, Hollós 2, Juhász 6. Csere: Kiss L., Kiss B. 10, Kádár. Játékos-edző: Bán Gábor.