Veretlenül a dobogó tetején

Az NBIII Bakony csoport utolsó fordulójában, magabiztosan fektette két vállra a Veszprém a Haladás II.-t, ezzel veretlenül nyerték a bajnokságot. Tatai József a gólkirály!

Már biztos elsőként fogadta a Veszprém FC a Szombathelyi Haladás második csapatát az NBIII Bakony csoportjának utolsó fordulójában. Az előző mérkőzésekhez képest szépszámú nézősereg tisztelte meg jelenlétével a bajnoki címet ünneplő bakonyiakat. A mérkőzés egyetlen tétjét az szolgáltatta, hogy a veszprémiek egyedüliként az országban meg tudják-e őrizni veretlenségüket az NB-s csapatok közül.

Az összecsapás első helyzete a hazaiak előtt adódott, Finta lekészített labdáját Tatai lőtte 20 méterről, kevéssel a bal felső sarok mellé. Továbbra is a veszprémiek uralták a játékot, a 13. percben Tatai szögletét követően Kalcsó lőtt néhány centivel kapu mellé. Egy perccel később nagy helyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt, Tatai lövését bravúrral védte a vendégek kapusa, majd a szöglet után Boromisza célzott egy kicsit pontatlanul.

A 30. percben Finta beadása után Tatai közeli fejesét védte Mursits, majd nem sokkal később a hazaiak csapatkapitánya egy gyors akció után a jobb kapufa mellé gurított. A 37. percben Tatai baloldali szöglete után a kapu elé berobbanó Novothny kapásból helyezett a hálóba (1:0). Az első félidő végén még Fintának volt egy veszélyes lövése, de kevéssel célt tévesztett, majd a sípszó előtt nem sokkal Fehér Kornél tisztázott szépen a ziccerben kiugró szombathelyi csatár elől.

A második játékrész veszprémi góllal indult, Garai 30 méteres bombáját még Mursits kitolta, ám az azt követő szögletből Finta volt eredményes fejjel egy remek csúsztatás után (2:0). A következő hazai gólra nem kellett sokat várni, az 52. percben egy formás akció végén Finta passzolt Novothnyhoz, aki senkitől sem zavartatva lőtt a jobb alsó sarokba (3:0).

A gólt követően elsősorban a mezőnyjáték dominált, egyik kapu előtt sem adódott nagyobb lehetőség. A 66. percben Babik gyönyörű csele után a középre lőtt labda Tatai elé került, de ballábas löketét a vendégek kapusa hatalmas bravúrral, lábbal a felső kapufára tolta. Az utolsó negyedórában már nem erőltette a VFC a támadásokat, míg a vendégek Milkó révén egy kapufáig jutottak.

A mérkőzés végén jöhetett a jól megérdemelt ünneplés, és az érmek, kupák átvétele. A szövetség emberei először a VFC USE utánpótlás bajnokcsapatainak adták át az érmeket, majd Porga Gyula alpolgármester közreműködésével a felnőtt csapat is megkapta az aranyérmeket, valamint Tatai József csapatkapitány a magasba emelhette a bajnoki serleget. Tatai József emellett átvehette a gólkirályi címért járó díjat is, mivel a 2009/2010-es szezonban 18 találatával a Bakony csoport gólkirálya lett.

A Hajráveszprém.hu szerkesztősége nevében gratulálok a csapat idei szezonban elért remek eredményéhez, valamint sok sikert kívánunk jövőre az NBII-ben!

nyilatkozatok

Garai Péter: Mindenképpen úgy szerettünk volna elbúcsúzni a szurkolóinktól, ahogy az egy bajnokcsapathoz illik, hiszen ezt a bajnoki címet a szurkolóink egész eddigi kitartásának is köszönhetjük. Az elejétől kezdve látszott a csapaton, hogy nagyon akarnak, szeretnék bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül tartott ki ez a nézősereg a csapat mellett. Megmutattuk azt, hogy csapat vagyunk, és bízom abban, hogy a további folytatás is ilyen sikeres lesz, mint az elmúlt négy év.

Tatai József: Sajnos ma nem sikerült betalálnom, de az a lényeg, hogy nyertünk, veretlenül lettünk bajnokok. Nagyon örülök a gólkirályi címnek, remélem, hogy jövőre is hasonlóan eredményes leszek, és minél jobb helyezést érünk el az NB2-ben.

 

 

Orbán Tamás: Bajnokavatáshoz méltó mérkőzést játszottunk a mai napon. Örülök neki, hogy veretlenül sikerült megnyernünk a bajnokságot, ez a mai összecsapás egy bónusz volt a játékosoknak. Az is fontos volt, hogy az összes játékos helyi nevelésű, és a fiatalok is be tudtak épülni a csapatba. Véleményem szerint ez az erősségünk a többi csapattal szemben is, hogy itt helybeli játékosokból tudunk táplálkozni, és így próbáljuk a továbbiakat is megoldani. Teljesítménye alapján kiemelném Soós Jánost és Babos Barnabást, akik télen a Videotonhoz igazoltak, valamint az egész év alapján Finta Pétert, Grósz Róbertet és Tatai Józsefet, utóbbi ugye gólkirály is lett, de nehéz, mert mindenki hozzátett ehhez a bajnoki címhez.

Veszprém FC - Szombathelyi Haladás II. 3:0 (1:0)

Veszprém, 700 néző.
Játékvezető: Péter Gábor
Asszisztensek: Szeles Krisztina, Szabó Péter

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Boromisza G., Kalcsó, Tatai – Finta, Novothny. Vezetőedző: Orbán Tamás

Haladás II.: Mursits – Bezdi, Szalai, Jagodics, Devecseri – Horváth, Burcsik, Szakály, Rácz – Dancsecs, Szalai. Vezetőedző: Koman Vladimir

Csere: Novothny helyett Babik az 54., Finta és Boromisza G. helyett Foki és Czvetkó a 67. percben, illetve Bezdi helyett Füredi a 46., Szalai helyett Halmai a 64., Dancsecs helyett Milkó a 67. percben.

Gólszerzők: Novothny a 37., 52. percben, Finta a 47. percben.
Sárga lapok: Fehér, Tatai, illetve Rácz.

Az utolsó forduló eredményei:
Répcelak – Celldömölk 1-2
MTE 1904 - Csesztreg 4-0
Lombard Pápa II. – SVSE 1-0
Csorna – Lipót 0-0
Badacsonytomaj – Bük 2-2
Körmend – Sárvár 1-1

galeria_30

Képgaléria