Kiszenvedett győzelem

Az utolsó negyedben feljavult támadójátékának köszönhetően aratott tízpontos győzelmet a VESC férfi kosárlabdacsapata a MAFC ellen.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, Temesvári kosaraival a második percre három pontos előnyt harcoltak ki (2:5). A veszprémiek támadásban ott folytatták, ahol sajnos az előző hétvégén, Budapesten abbahagyták. A távoli dobások rendre pontatlanok voltak, de közelről sem céloztak túl sikeresen Faragóék. Ennek is köszönhetően a játékrész derekára Temesvári újabb pontjaival, valamint Radovics triplájával hét pontra növelte a különbséget a MAFC (7:14). Kováts és Fekete kosarával faragatott hátrányából a VESC (11:14), azonban ismét a fővárosiak percei következtek, és két perccel a negyed vége előtt közel tíz pontra növelték előnyüket, Szájer József gyorsan időt is kért (11:20). A bakonyiak hiába játszották át szépen a vendégek zónáját, a távoli dobások sorra pattantak le a gyűrűről, s a lepattanók is rendre az ellenfélhez kerültek. A negyed így kilenc pontos fővárosi vezetéssel zárult (13:22).

A második felvonás elején mindkét oldalon elsősorban hárompontosokkal próbálkoztak a csapatok, a hazaiaknál Kováts és Faragó volt eredményes, míg a vendégeknél Nemes talált be majdnem a félpályáról (21:27). A fővárosi együttesben Misek Levente szinte minden helyzetből betalált a gyűrűbe, így a negyed derekára tíz pont fölé nőtt a MAFC előnye (21:32). A veszprémi időkérés jót tett Mérészéknek, zsinórban szerzett három kosárral négy pontra zárkóztak fel az egyetemisták (28. perc: 30:34). Azonban ismét következtek a rossz távoli kísérletek, de szerencsére ezekben a percekben a védekezés jól működött, így a félidő végére maradt a négy pontos távolság a csapatok között (32:36).

A szünet után felváltva estek a kosarak, a vendégeket Temesvári vitte a hátán, míg a hazaiaknál Faragó volt eredményes távolról (22. perc: 37:41). Majd egy vitatott jelenet után a vendégek mestere ellen technikait ítéltek a játékvezetők, s ezt Mérész remekül kihasználta, így egy pontra felzárkózott a VESC (41:42). Azonban ismét jött Temesvári, aki két gyors triplával visszaállította a különbséget (24. perc: 41:48). A bakonyiak mesterének ismét időt kellett kérnie, hogy rendet tegyen a fejekben, ami ezúttal sikeres volt. Mérész és Faragó kosaraival újra meg volt az egy pontos álomhatár, ám most Kiss Botond büntetőjével ezt sikerült áttörni, így hosszú idő után döntetlenre alakult az állás (48:48). Sőt Kováts hármasával, majd remek betörésével átvette a vezetést a veszprémi gárda (28. perc: 53:49), mely különbséget a játékrész végéig meg is őriztek (57:54).

A záró tíz perc Mérész triplájával indult, de jött Misek Levente, aki az egész mérkőzésen remekül játszott, s zsinórban szerzett hét pontjával ismét a MAFC-nál volt az előny (32. perc: 60:61). Kováts Viktor révén visszavette a vezetést a Veszprém, majd Faragó hármasával sikerült azt növelni is (66:61). azonban ismét bosszantó hibák csúsztak a hazaiak játékába, így Radovics hármasával a negyed közepén 66:66 állt az eredményjelzőn. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, Faragó higgadtan értékesítette a büntetőket, a vendégeknél Radovics ismét egy távoli dobással jelentkezett (37. perc: 73:73). Majd rákapcsoltak a hazaiak, s egy perc alatt hat pontra növelték a távolságot a fővárosiaktól (79:73). A vendégek mestere kétszer is időt kért, ám az utolsó percre Kiss Botond kosara után nyolc pontos előnnyel fordulhattak a csapatok (83:75). A végjátékban még Misek ellen technikait fújtak a bírák, s Mérész két sikeres büntetőjével kialakult a 85:75-ös végeredmény.

A veszprémi együttes legközelebb szintén hazai pályán lép pályára. Mérészék jövő hét pénteken 18.30 órától az Óbudai Kaszások csapatát fogadják a HEPP kupában.

mérkőzéstükör

Szájer József: Elterveztünk egy utat, amit kizökkentett egy TF elleni nagyarányú vereség. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzés is bebizonyította, hosszú időre van szüksége a társaságnak arra, hogy a valós tudását megmutassa. Reméljük, ez a legfontosabb időszakban ki fog jönni a srácokból, s akkor mégis elérjük azt, amit terveztünk. Egész héten gyakoroltuk a távoli dobásokat, a mérkőzés elején a zóna ellen akadozott a játékunk, pedig a távoli dobásokkal vagy centerjátékkal meg lehetett volna törni az ellenfél zónáját. Ismételten adtunk egy esélyt az ellenfélnek, hogy vérszemet kapva kosárlabdázzon, s megnehezítse a mérkőzést.

Veszprémi Egyetemi SC - MAFC 85:75 (13:22, 19:14, 25:18, 28:21)

Veszprém, 250 néző. V.: Németh, Dombay.

VESC: Faragó 21/9, Fekete Cs. 4, Kovács 22/12, Mérész 19/3, Kiss B. 16. Csere: Oltárczy 3, Bogdán. Edző: Szájer József.

MAFC: Koncz 8, Misek 22, Radovics 15/9, Rieb, Temesvári 22/9. Csere: Kőhalmi, Nemes 8/3, Ollé. Edző: Garai Péter.

Statisztika:
Dobás összesen: 50,0%, ill. 52,8%.
Közeli: 69,6%, ill. 58,1%.
Középtávoli: 42,9%, ill. 60,0%.
Távoli: 34,8%, ill. 41,2%.
Büntető: 81,0%, ill. 60,0%

Lepattanók:
védő: 21, ill. 20.
támadó: 8, ill.7.

Szerzett labda: 10, ill. 10.
Eladott labda: 11, ill. 17.

 1

galeria_154

 

A Hajráveszprém.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.

 

Képgaléria