Nem tudtak meglepetést okozni - FTC – VBKC 39-30 (20-12)

A Ferencváros kiegyensúlyozottabb játékot mutatva, végig vezetve nyert hazai pályán, kilenc góllal a Veszprém Barabás KC ellen.

Az elmúlt heti bajnoki szünet után, a Ferencváros otthonában vendégszerepelt a Veszprém Barabás KC. A hazaiak kellő határozottsággal kezdték a találkozót, elhúztak 3-0-ra, majd a vendégeknek emberelőnyben sem sikerült felzárkózniuk, Bulath Anita és Földes Kata góljaira Zácsik Szandra és Kovacsicz Mónika válaszolni tudott (6-3). A fővárosiak viszont kihasználták létszámfölényüket, Kovacsicz vezérletével megléptek 9-4-re.

Farkas Veronika és Emberovics Míra csökkentette némileg a hátrányt (10-6), de három hazai találat következett, és máris 13-6-ra vezetett a Fradi. Juhász két remek kontragóljára is érkezett hazai válasz, így nem tudtak felzárkózni a mieink. 16-9-nél Földes Kata és Szabadfi Ágnes ötre csökkentette a hátrányt (16-11), de a félidő hajrája ismét a hazaiaké volt Zivkovics, Szamoránsky és Deáki is betalált, így a találkozó eddigi legnagyobb különbségével mehettek pihenőre a csapatok (20-12).

A második játékrész első felében jobban fel tudta venni a ritmust a Barabás, felváltva estek a gólok, majd 23-16-nál Mayer Szabina kiállítása aggodalomra adhatott okot a vendég oldalon, de Juhász Gabriella és Azari Fruzsina is betalált emberhátrányból, ötgólosra csökkentve a hátrányt (23-18). Azari 29-23-nál hetest harcolt ki, ráadásul a játékvezetőkkel az egész mérkőzésen elégedetlen Elek Gábor reklamálás miatt összeszedett egy kétperces büntetést csapatának.

Földes Viktória ugyan belőtte a hétméterest (29-24), de Szucsánszki gólt tudott szerezni a Fradinak, majd Mayer megkapta a harmadik kisbüntetését is, így nem is térhetett vissza a pályára. Emberovics emberhátrányból is gólt szerzett, de minden találatra érkezett hazai válasz, így nem tudott felzárkózni a Barabás. 33-25-nél még egyszer, rövid időre sikerült feljönniük a vendégeknek öt gólra (33-28), de az elsőhöz hasonlóan, a második játékrész hajráját is a Fradi bírta jobban, és Zácsik vezérletével végül kilenc góllal nyert meg a mérkőzést (39-30).

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik a Fradi szurkolótábor minősíthetetlen viselkedése is. A Barabás csapatkapitányával Bulath Anitával különösen sportszerűtlenek voltak a zöld-fehér drukkerek, a nyomdafestéket nem tűrő káromkodás és szitkozódás mellett sörrel is leköpködték őt… A Fradi játékosok remekül, szurkolóik viszont gyalázatosan teljesítettek!

Mérkőzéstükör

Gyurka János: - Nagyon rosszul játszottunk, főleg az első félidőben. Semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit gyakoroltunk sem támadásban, sem védekezésben. Nem ütköztünk, nem voltunk aggreszívak, álmatagok voltunk. A második félidőben csak egy góllal kaptunk ki, de ezt a periódust sem mondanám jónak. Nem azt játszották a lányok, amit tudnak, hiányzott az akarat és a koncentráltság. Sok kontragólt kaptunk, hibáztunk a befejezéseknél, nem voltak jó egyéni teljesítményeink, nem volt vezére volt a csapatnak.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Veszprém Barabás KC 39:30 (20:12)

FTC: Abramovics Alena - Kovacsicz Mónika 9, Zivkovic Jelena 3/1, Szucsánszki Zita 7, Szamoránsky Piroska 4, Tomori Zsuzsa 4, Szádvári Krisztina 2, csere: Pastrovics Melinda (kapus), Cifra Anita, Zácsik Szandra 6/1, Deáki Dóra 3, Szarka Adrienn 1.
Vezetőedző: Elek Gábor

Veszprém: Kiss Éva - Földes Kata 1, Mayer Szabina 3, Emberovics Mira 3, Bulath Anita 5/1, Farkas Viktória 3, Juhász Gabriella 10/2, csere: Lengyel Edit, Hrankai Regina (kapusok), Szabadfi Ágnes 2, Földes Viktória 1/1, Azari Fruzsina 2, Nagy Ivett 1.
Vezetőedző: Gyurka János

Hétméteresek: 5/2, illetve 5/4.
Kiállítások: 8 perc, illetve 14 perc.
Piros lap: Mayer Szabina a 48. percben.