Kiszolgálták a közönséget

Már az első félidőben eldöntötte a Sarajevo elleni BL-mérkőzést férfi kézilabdacsapatunk, gálameccs lett a vége.

Az ötödik fordulót rendezték a hétvégén a Bajnokok Ligájában, a vendég bosnyák együttes az összecsapás előtt csupán két ponttal szerénykedett a csoporttabella alján, de ez nem jelentett automatikusan könnyű mérkőzést, hiszen két alkalommal is csupán egy hajszál választotta el a Sarajevot a pontszerzéstől. A Gorenje Velenje elleni csodás győzelem után nem csoda, hogy teltház fogadta a veszprémi fiúkat, a szurkolók a megszokottnál is feltüzeltebb állapotban várták az összecsapást.

A csapatok bemutatása előtt a pálya közepén hirtelen megnövekedett az egy négyzetméterre eső olimpiai- és világbajnokok száma, hiszen kajakozó és vízilabdázó kiválóságaink mellett városunk egyetlen olimpiai bajnoka, a kalapácsvető Kiss Balázs is köszöntötte a Veszprém Aréna publikumát. A kezdés előtt az MKB Veszprém KC játékosai és vezetői a MOB Fairplay-díját vehették át a társuk, Marian Cozma elvesztése kapcsán tanusított sportszerű magatartásukért.

A bosnyákok elleni merénylettel felérő kezdést produkált a Mocsai-csapat, először Sulic és Eklemovics, majd az Iváncsik-testvérek bombázták a vendég kaput, és máris 6:0-ra vezetett a Veszprém, miközben Peric már-már elhitette az ellenféllel, hogy nem tudnak neki gólt lőni.

Az első vendég gól után sem változott a játék képe, a bosnyákok begyötörtek néhány gólt, a veszprémiek viszont remek labdaszerzésekből sorra szerezték a könnyű gólokat, amihez természetesen a mértani pontosságú indításokra is szükség volt. Mivel a vendég csapat edzője már 5:0-nál „ellőtte” az időkérését, így kénytelen volt végignézni csapata vesszőfutását, és csapatával együtt lehajtott fejjel vonulhatott az öltözőbe a tizenöt gólos hátrány tudatában. (22:7)

A megnyugtató vezetés tudatában bátran változtathatott Mocsai Lajos a csapat összeállításán. A kapuban Pericet Fazekas váltotta, bejött Perez és Gulyás, majd Korazija és Mirkovic is. A második játékrészt két gyors góllal kezdték a vendégek, de Sulic szintén berámolt kettőt, jelezve, hogy a bosnyákok a mai meccsen ne nagyon reménykedjenek. (24:9)

A folytatásban az első félidőhöz hasonlóan rengeteg labdát eladtak a vendégek, a leindításokból pedig a veszprémiek Gulyás vezérletével közönségszórakoztató játékot produkáltak. (29:11) Egy kisebb hullámvölgy következett a hazaiak játékában, egyéni hibákat – eladott labda, lépéshiba, rossz indítás, pontatlan lövés – vétettek a veszprémi srácok, és hat percig nem tudtak gólt szerezni. (29:14)

A mérkőzés hajrájában újra lendületbe jöttek a hazaiak, Mirkovic egyszer, Korazija pedig négyszer köszönt be, és 35:17-nél még a húszgólos differencia sem volt elképzelhetetlen. Végül „csak” tizennyolc lett a különbség, de a vendégekénél így is egy híján kétszer annyi gólt termelt a veszprémi gépezet. (35:18)

Igazi gálaelőadást tartott szombat este az MKB Veszprém, a szurkolók pedig gyakorlatilag az egész mérkőzésen önfeledten ünnepeltek, majd dedikáltatták a játékosokkal a frissen beszerzett 2010-es falinaptárukat. A csapat pedig nem mellékesen átvette a vezetést a BL-csoportban. 

Mérkőzéstükör

- Megérdemelten győzött a Veszprém. Fantasztikus atmoszféra fogadott minket, nem tudtuk a lépést tartani a hazai csapattal. Egészségügyi problémákkal küzdött a csapat, több betegünk és sérültünk volt, a mai napon nem tudtuk felvenni a versenyt, és megakadályozni, hogy a Veszprém a saját játékát játssza – mondta Ridjic Daniel, a bosnyák csapat képviseletében. (A vendég csapat vezetőedzője ugyanis a szabályok ellenére nem jelent meg a sajtótájékoztatón…)

- Egész héten keményen készültünk, bár a sok sérülés miatt foghíjas volt a csapat. Az első félidőben nem tudta tartani a lépést a Sarajevo, sikerült megakadályoznunk a vendég lerohanásokat, és behozhatatlan előnyre tettünk szert. Mindenki jól játszott, a kapusaink jól védtek – mondta Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém KC balszélsője.

 

- Az előzmények nem voltak pozitívak, két kulcsjátékosunkat is elvesztettük, ezért taktikailag más szerkezetben kellett játszanunk. Korazija, Eklemovics és Terzic hiányában nem tudtunk hat-hat ellen gyakorolni, ami óriási problémát jelentett. Az első félidőben szinte helyzetet sem tudtak kialakítani ellenünk a bosnyákok, köszönhetően a játékosaim példamutató hozzáállásának. Az történt, amit akartunk, színesen, attraktívan játszottunk, kiváló volt a kapusteljesítményünk is. A második félidőben a közönség kiszolgálása került előtérbe, gondolva a következő mérkőzéseinkre is. A sok cserének köszönhetően nem volt folyamatos a játékunk – értékelt Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mesteredzője.

MKB Veszrém KC – HC Bosna BH Gas 35:18 (22:7)

Veszprém, 5000 néző, vezette: Hascik, Otapka (szlovákok)

Veszprém: Peric – Iváncsik T. 4, Sesum 5, Eklemovics 3, Sulic 7, Terzic 1, Iváncsik G. 4. Csere: Fazekas (kapus), Vilovski 2, Lusnyikov, Perez, Gulyás 4, Korazija 4, Mirkovic 1
Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Szarajevó: Uvodic – Melic 3, Banic 2, Medjic 2, Pucelj 1, Doborac 4, Kapisoda 1. Csere: Grahovac, Efendic (kapusok), Ovcina 2, Bozoljac 1, Vrazalic 2, Veselinov
Vezetőedző: Irfan Smajlagic.

Hétméteresek: -/-
Kiállítások: 10 ill. 14 perc

Hátralévő mérkőzések:
November 21.: Boszna Szarajevó-MKB-Veszprém
Február 13.: MKB-Veszprém-Chambéry
Február 21.: MKB-Veszprém-Löwen
Február 27.: MKB-Veszprém-Gorenje Velenje
Március 6.: Kielce-MKB-Veszprém