8/1: A Honvéd kipipálva

Feszült hangulatú mérkőzésen, Alex és Kollár góljával verte a Veszprém FC a Budapest Honvéd II-t az NBII. Nyugati Csoportjának nyitófordulójában.

A napsütéses, ám hideg idő ellenére szépszámú nézősereg előtt kezdődhetett meg az NB2 Nyugati csoportjának kiesési rangadója.

Az első helyzet Alex előtt adódott, akit a vendég védők a tizenhatoson belül vitatott körülmények között szabadítottak meg a labdától, de a bíró sípja néma maradt. Majd egy szabadrúgás után Garai célozta meg a kapust, de a fővárosiak kapusa hárítani tudott. A veszprémiek fociztak fölényben, a vendégek a kapura veszélytelenek voltak. A fölény a 24. percben érett góllá, egy hosszú indítás után Alex lépett ki a leshatáron, s miután három védőt megbolondított, a kapu közepébe vágta a játékszert (1:0).

A hazai játékosok talán még a gólt ünnepelték, mikor a középkezdést követően, egy bedobás után Berki elé pattant a labda, aki Varga mellett a hálóba helyezett (1:1). Az egyenlítés után megélénkült a mérkőzés, az addig helyzetek nélkül szerénykedő Honvéd beívelésekkel próbált veszélyt teremteni a bakonyi kapu előtt, szerencsére a labdákra nem nagyon volt érkező játékos. Az utolsó tíz percre a VFC vette át a játék irányítását, előbb Garai lövésébe álltak bele, majd Kollár szögleténél Alex maradt le pár centivel a labdáról. A félidő utolsó helyzete is a bakonyiak előtt adódott, Kollár szabadrúgása után a berobbanó Alex elől nagy helyzetben tisztáztak a fővárosi védők.

A második játékrész elején a Honvéd fiataljai gyors kontrákkal próbáltak helyzeteket kialakítani Varga Tamás kapuja előtt. Utóbbi remek reflexének köszönhetően, egy levágódó labda után mentette meg góltól a VFC-t. Az 55. percben Kollár balról, 35 méterről végezhetett el egy szabadrúgást. Az élesen belőtt labda a kicsit kint álló Kunsági kezei mellett vágódott a bal felső sarokba, hatalmas kapushiba volt (2:1).

Vágó mester cserékkel frissítette csapatát, Leitold és Kollár helyett Zsömlye és Czvetkó lépett pályára. Utóbbi játékost hatalmas öröm érte a mai napon, hiszen megszületett a kisfia. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, azonban csak a bakonyiak kerültek nagyobb gólszerzési lehetőség kapujába. Előbb Kollár újabb veszélyes beadása után Finta fejelt kevéssel a kapu fölé, majd Zsömlye cselezgetett a balszélen, de éles szögből leadott lövése néhány centivel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 76. percben Kunsági helyre hozta hatalmas hibáját, miután Finta szöglete után Lang fejesét hárította bravúrral. A vendégek legnagyobb lehetősége a 78. percben adódott, de Vernes 20 méteres szabadrúgását Varga tornászta ki a jobb felső sarokból. Az utolsó percekre egyre feszültebb hangulat uralkodott a pályán, több veszélyes, durva belépőt is feljegyezhettünk mindkét oldalon. A 91. percben Grósz Róbert a Szőllőskei ellen elkövetett durva belépő után törlesztett a Honvéd játékosának, ezért a játékvezető piros lapot mutatott fel a VFC hátvédjének.

Ha egy kicsit döcögősen is, de Vágó Attila csapatának sikerült begyűjteni a roppant fontos három bajnoki pontot, így ha pillanatnyilag is, de elkerültek a kieső helyekről. A veszprémiek vezetőedzője által a biztos bennmaradáshoz szükséges nyolc győzelemből az elsőt sikerült abszolválni.

 

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Nem játszottunk jól a mérkőzésen, de a mi helyzetünkben, a kiesési rangadón a három pont megszerzése mindennél fontosabb. Tudtam, hogy nem várhatok el jó játékot, egyrészt a stresszhelyzet miatt, másrészt az öt új játékos most játszott együtt először a többiekkel tétmérkőzésen. Voltak átalakítások is a csapatnál, Lang Ádám beépítése a védelembe, valamint Finta Péter bal bekkbe való visszavonása. Sajnos nem megy olyan egyszerűen, hogy a csapat feláll és minden működik. Annak nagyon örülök, hogy megvan a három pont. A mi helyzetünkben ennek nagyon nagy jelentősége van, de a siker csak akkor ér valamit, ha Barcson is győzni tudunk. Minden mérkőzésen ilyen helyzetben leszünk, hogy ki-ki meccset kell játszanunk, de lesz majd úgy, hogy jól is fogunk játszani. A gyors egyenlítő gólnál a játékosok még ünnepelték magukat, kétszeri bedobás után, egy figyelmetlenség miatt kaptuk a gólt. Az ilyen hibákat kell majd a későbbiekben kijavítani. Összességében elégedett vagyok a három pont megszerzésével. 

 

Veszprém FC - Budapest Honvéd II. 2-1 (1-1)

Veszprém, 500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Király Krisztián, Kóbor Péter)

Veszprém FC: Varga – Grósz, Hegedűs, Lang, Finta - Molnár, Kollár, Garai – Hevesi-Tóth, Leitold, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

Honvéd II: Kunsági – Lengyel, Varga, Tisza, Sós – Bogdam, Berki, Kovács, Kincses - Kapacina, Bajner. Vezetőedző: Lőrincz Emil

Cserék: Leitold helyett Zsömlye az 58. percben, Kollár helyett Czvetkó a 69. percben, Garai helyett Szőllőskei a 80. percben, illetve Bajner helyett Mustapha a 60. percben, Kovács helyett Vernes a 71. percben, Kapacina helyett Haruna a 85. percben.

Gólszerzők: Alex 24. perc, Kollár 55. perc, illetve Berki 25. perc.

Sárga lapok: Zsömlye, Czvetkó, illetve Lengyel.
Piros lap: Grósz a 91. percben.

További eredmények:
Kozármisleny - Foci24.com-Kaposvölgye 7-1
Budaörs - Győri ETO FC 2-0
Enternet-FC Tatabánya - Pécsi MFC 1-2
SZTK-ERIMA - Barcsi SC 5-0
Gyirmót FC - BKV Előre SC 0-0

KÉPGALÉRIÁK

A galériában 39 kép, további képek: foto24.hu

galeria_65

6

Képgaléria