Tartalékosan is biztos győzelem - Győrszol-SZESE - Veszprémi Egyetem SC 58:84

A sérülések által sújtott VESC férfi kosárlabdacsapata magabiztos győzelmet aratott a tabella hátsó régiójában tanyázó Győr ellen.

A veszprémi csapatból a súlyos sérülést szenvedett Kováts Viktor mellett a szerdán, Sopron elleni összecsapáson megsérült Oltárczy Máté sem tudta vállalni a játékot.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a bakonyiak számára, hiszen a hazaiak Horváth Gergő és Papp Balázs tripláinak is köszönhetően a 3. percben már 10:0 arányban vezettek. A vendégek elsősorban távolról próbálkoztak, de Jilling és Bovánovics hárompontosa is célt tévesztett. A VESC Nagy Róbert révén szerezte meg első kosarát, de a győri Csiszár Tamás egy újabb triplával növelte a hazaiak előnyét (13:2). Jilling második távoli kísérlete már sikeresnek bizonyult, majd két perc gólcsend után Kiss Botond is eredményes volt, így a 7. percben 14:7 állt az eredményjelzőn. Mindkét együttes bátran próbálkozott a hárompontos vonalon kívülről, a vendégeknél Mérész, a hazaiaknál Papp Balázs könyvelhetett el triplát (17:10). A veszprémiek sok hibával játszottak, de ennek ellenére is sikerült faragni a hátrányból. Az utolsó percben előbb Szabó Balázs, majd Jilling László is betalált a győriek gyűrűjébe, így az első negyed végére két pontra sikerült felzárkózni (19:17).

Remekül kezdte a második tíz percet a VESC, Nagy Róbert két kosarával megfordították az eredményt (19:21). Úgy tűnt, felvette a játék ritmusát a bakonyi gárda, Szabó Balázs, majd Kiss Botond is megvillant, így a 13. percre már hat pontos vendégelőnyt jegyezhettünk fel (21:27). A játékrész derekához érve nem változott a játék képe, a veszprémiek fokozatosan növelték a különbséget, Szabó Balázs kosarával először vezetettek tíz ponttal (16. perc: 24:34). A győriek támadásban megtorpantak, Papp Balázson kívül hosszú percekig nem tudott más a gyűrűbe találni. A vendégek azonban továbbra is remekeltek, többek között Jilling László újabb triplájával a félidő végére megnyugtató előnyt harcoltak ki (30:45).

A második játékrészben a VESC ott folytatta, ahol az előző negyedben abbahagyta. Szabó Balázs és Jilling László kosaraival már közel húsz pont a különbség, miközben mindkét oldalon meggyűlt a játékosok gondja a távoli dobásokkal (30:49). Három percet kellett várni az első győri kosárra, Papp Bálint büntetőjére azonban Bovánovics egy triplával válaszolt (23. perc: 31:52). A negyed közepéhez érve tovább növelte előnyét a bakonyi csapat, remekül védekeztek, s Nagy Róbert kosara után csaknem harminc pontra hízott a különbség (31:59). Az újabb három perces hazai gólcsendet Horváth Gergő törte meg (32:59). A veszprémieknél Szathmáry Bálint lépett pályára, aki nem tétlenkedett, és zsinórban hat ponttal terhelte meg a győriek gyűrűjét. A hazaiak szinte csak büntetőből tudtak kosarat szerezni, Tiba János biztos kézzel értékesítette ezeket (28. perc: 37:65). A negyed végén Csiszár Tamás távoli dobással kozmetikázott az eredményen, azonban Jilling szintén egy triplával jelentkezett, majd Szabó Balázs is betalált, így először volt több mint harminc pont a VESC előnye (41:74).

A záró felvonásra leengedett a veszprémi gárda, sok hiba csúszott a támadójátékukba. Horváth Gergő és Rédei Bálint révén zárkózni kezdtek a győriek (48:74). Az első bakonyi kosárra a negyed közepéig kellett várni, Kiss Botond törte meg a gólszünetet (48:76). Mindkét oldalon folyamatos cserékkel frissítek a mesterek csapatukat, a vendégeknél Kiskós Dávid és Horváth Dániel lépett pályára. Csiszár Tamás triplája után 10:2-re alakult a negyed állása (51:76). Horváth Dániel büntetőből szerezte meg első pontjait, majd két perc gólcsend után ismét a fiatal veszprémi játékos volt eredményes (36. perc: 51:78). Molnár István tovább fiatalította együttesét, Gábriel, Kovács Balázs és Baksa Szabolcs is lehetőséget kapott az utolsó három percre. A mérkőzés végéig már nem történt változás, a VESC tovább folytatta remek sorozatát, zsinórban tizenegyedik mérkőzésén sem talált legyőzőre (58:84).

Győrszol-SZESE - Veszprémi Egyetem SC 58:84 (19:17, 11:28, 11:29, 17:10)

Győr: Csiszár 14/12, Horváth G. 10/3, Bogdán 2, Tiba 11, Papp 10/6. Cserék: Kovács D. 6, Rédei 5, Szigeti, Balogh. Vezetőedző: Laky Tibor

VESC: Szabó B. 17, Mérész 8/3, Bovánovics 9/3, Jilling 16/12, Nagy R. 13. Cserék: Kiss B. 7, Szathmáry B. 8, Kiskós 2, Horváth D. 4, Gábriel, Baksa, Kovács B. Vezetőedző: Molnár István