Papírforma győzelem Kozármislenyben

A VESC NB1/B-s kosárlabdacsapata esélyeshez méltóan magabiztos győzelmet aratott az utolsó előtti Kozármisleny otthonában. A veszprémi csapat zsinórban hatodik sikerét aratta a bajnokságban.

A mérkőzés ritkán látható jelenettel kezdődött, ugyanis a hazaiak téli szünetben elbocsotátott mestere "sztrájkot hirdetett", nem volt hajlandó elhagyni a pályát. A játékvezetők 25 percet adtak a hazaiaknak, hogy megoldják a helyzetet, különben a mérkőzés nem játszható le. Szerencsére az úriembert sikerült kivezetni a teremből, de ez a közjáték mindkét csapatot megviselte, hiszen a bemelegítés után leültek a játékosok, nehéz volt visszarázódni a meccs hangulatába.

A hazaiaknak sikerült jobban a kezdés, az első negyed negyedik percéig jobban játszottak, a vezetés is náluk volt, de fokozatosan zárkóztunk fel. Ha nem is jó játékkal, de a sérült Mérész Csaba és a munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzó Kiss Botond távolmaradását megérezve - előbbi azért csereként pár percet tudott segíteni a csapatnak - sikerült megszereznünk a győzelmet.  A mérkőzés egészébén uraltuk a játékot, inkább a védekezéssel foglalkoztunk, mert tudtuk, hogy az erőnk támadásban véges, és úgy gondolom, hogy az idegenben kapott 60 pont jó teljesítménynek mondható - mondta Molnár István, a VESC vezetőedzője.

A jövő hét pénteki, Fehérvár elleni rangadón Kiss Botond már bevethető lesz, de Mérész Csaba, és a mérkőzés közben meghúzódott Jilling László játéka még kérdéses.

Ceragem Kozármisleny - VESC 60:74 ( (19:25, 14:16, 12:18, 15:15)

Kozármisleny: Fehér 15/9, Kis 12, Boldizsár 4, Lepsényi 3, Komáromi 4. Csere: Horváth 12, Hollós, Kiss, Juhász 7/3, Bán 3/3, Kádár. Edző: Csirke Ferenc.

VESC: Jilling 16/6, Mérész 13/3, Nagy 6, Kováts 11/9, Szabó 8. Csere: Bovánovics 12/6, Oltárczy 8/3, Kiskós, Baksa, Gábriel, Kovács. Edző: Molnár István.