A Veszprém papírforma sikere Komlón

A címvédő és listavezető Veszprém Komlóról hozta el a két pontot 15 gólos győzelmet aratva a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A találkozót az Elísson, Kosorotov, Remili, Fabregas, Omar, Vailupau, Jensen összeállításban kezdtük, védekezésben pedig Kosorotov helyére Ligetvári érkezett. Jensen védésekkel és lerohanásgólokkal kezdtük a mérkőzést és Végh első találata után pedig már 4-1-re vezettünk a 4. percben. Nem sokkal később megdupláztuk előnyünket, miután Elísson is megszerezte első találatát a meccsen. Szűk negyed óra játék után, 13-5-ös veszprémi vezetésnél szinte sort cserélt Momir Ilic. Érkezett Bőti, Mahé, Szabó, Sandell, Nilsson és Végh is, aki korábban Vailupau kiállítása miatt már pályára került. A folytatásban állandósulni látszódott a nyolcgólos vezetésünk, egészen a 22. percig, amikor Kosorotov gólja után már 18-8-ra megléptünk. Az első játékrész végén Ligetvári, aki korábban már szerzett egy egészpályás gólt, támadásban is megkapta a lehetőséget. A szünet előtti utolsó 8 percet 4-2-re hoztuk, így 22-10-es előnyből várhattuk a folytatást.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második félidő eleje Fabregasról szólt, francia válogatott beállónk bő másfél perc háromszor is bevette Merkovszki kapuját (33. perc 25-11). Nem sokkal később Bőti is megszerezte első találatát a mérkőzésen, ami egyben egy szép mérföldkő is volt, hiszen ez volt csapatunk 1000. gólja a magyar bajnokságban. A 45. perchez közeledve Végh megszerezte harmadik gólját, amivel 31-16-ra vezettünk már. A hajrára fordulva Ligetvári megszerezte negyedik találatát, ami a 300. gólja volt Veszprém mezben (51. perc 21-36). Az összecsapás végén felváltva estek a gólok, így a differencia nem változott a két csapat között. Carbonex-Komló – Telekom Veszprém 28-43.

Edzői értékelések

Marosán György: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek a mai győzelemhez. Mi ezt a meccset egy versenyszerű edzésként fogtuk fel. Nem akartunk kockáztatni. Annak kifejezetten örülök, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe. Fontos meccs vár ránk, amire szeretnénk minél jobban felkészülni. A városnak szüksége van a kézilabdára és azt gondolom, hogy a magyar kézilabdázásnak is szüksége van a Komlóra.
Momir Ilic: Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a mai győzelemhez. Nehéz napokon vagyunk túl és így is jól teljesítettünk. Tiszteltük az ellenfelünket. Próbáltunk mindenkinek játéklehetőséget adni és azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A szezon hátralévő részében szeretnénk a Magyar Kupáért és a bajnoki címért küzdeni.

A pályán belülről

Aleksa Veselinovic: Szeretnék gratulálni a Veszprémnek a győzelemhez. Megmutatták, hogy ők az ország legerősebb csapata. Ahogy az edzőnk is mondta, ez egy versenyszerű edzés volt számunkra, ami jól szolgálta a felkészülésünk. Szereznénk kérni a szurkolókat, hogy az utolsó meccsen is álljanak mellettünk.
Végh Bálint: A fiatalok nevében szeretném megköszönni a lehetőséget. Próbálunk élni ezzel és egyben élvezni is a játékperceket. Mindenki tudja, hogy mi történt a héten, de azt gondolom, hogy megvolt a motivációnk, aminek köszönhetően nyerni is tudtunk.

Carbonex-Komló – Telekom Veszprém 28:43 (10:22)
Carbonex-Komló: Granic, Merkovszki – Váczi 5, Szöllősi, Varga 2, Urbán, Begovácz 1, Gulyás 3, Jerkovic 3, Ács 4, Rotim 3, Bazsa, Orbán 1, Veselinovic 4, Menyhárt 2, Vekic
Telekom Veszprém: Corrales, Jensen – Omar 1, Sandell 2, Nilsson 7, Elísson 2, Ligetvári 4, Remili 2, Végh 7, Mahé 3, Bőti 1, Szabó, Vailupau 3, Fabregas 7, Kosorotov 4
Kiállítások: 2 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 2/2