Magabiztosan nyert a Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém a PLER otthonában aratott magabiztos győzelmet a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A találkozót a Descat, ElDeraa, Casado, Pechmalbec, Omar, Vailupau, Corrales összeállításban kezdtük, védekezésben pedig Vailupau helyére Ligetvári érkezett. A mérkőzést csapatunk kezdte jobban és ElDeraa második találata után sikerült hárommal meglépnünk (5. perc 1-4). Ezt követően Descat kétszer is eredményes volt lerohanásból, így Horváth Attila 6-2-es veszprémi vezetésnél kért időt. A játékmegszakítás utáni első akciót gólra váltotta a PLER, a folytatásban viszont tovább nyílt az olló a két alakulat között (12. perc 4-11). Negyedóra játék után Sandell, Nilsson, Kosorotov és Mahé érkezett a pályára. Nilsson kétperces kiállítását kihasználta a hazai alakulat és öt gólra zárkózott, jött is az időkérés Momir Ilictől. Ez láthatóan jót tett a csapatnak és egy 4-1-es rohamot produkálva már 17-9-re vezettünk a 24. percben. A félidő végén felváltva esték a találatok, így a különbség nem változott. A szünetben 20-11-re vezetett csapatunk.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második játékrész elején Jensen érkezett a kapuba, a balszélre pedig Elísson. Izlandi válogatott játékosunk nem is tétlenkedett sokáig, előbb labdát szerzett, majd gólt lőtt, amivel először vezettünk a találkozón 10 találattal. A hazai időkérés után Várszegi kétszer is eredményes volt, aminek köszönhetően sikerült közelebb zárkóznia a PLER-nek. A 40. percben utánpótlás játékosunk Végh Bálint érkezett a jobbszélre. Pechmalbec második találatával már tizenöt gól volt az előnyünk (49. perc 16-31). Ezt követően sikerült a hazaiaknak kozmetikázni az eredményen, majd Végh is megszerezte első találatát a találkozón. A hajrára Ligetvári is megkapta a lehetőséget támadásban. A meccs végéhez közeledve tizenegyre jött fel Sunajko találatával a PLER. A végjáték azonban csapatunknak sikerült jobban, így végül 36-23-ra nyertünk, amivel továbbra is hibátlanok vagyunk a bajnokságban.

PLER-Budapest - Telekom Veszprém 23:36 (11:20)

PLER-Budapest: Borsos, Takács – Zobec 3, Fekete, Várszegi 3, Groff 3, Chaouachi, Tóth 3, Sunajko 2, Simotics 2, Andelic 1, Bak 2, Alan 1, Zalai 2, Fodor 1, Farkas

Telekom Veszprém: Corrales, Jensen – Omar 3, Descat 4, Sandell 4, Nilsson 4, Elísson 3, Ligetvári, Végh 1, Mahé 2, ElDeraa 3, Pechmalbec 2, Vailupau 3, Casado 3, Kosorotov 4

Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 2/2

Edzői értékelések

Horváth Attila: Szeretnék gratulálni a Veszprémnek a mai győzelemhez. Külön köszönöm nekik, hogy nem becsültek le minket és az elejétől kezdve teljes erőbedobással játszottak. Ezt sajnos a saját csapatomról nem mondhatom el. Azt láttam, hogy az első pillanattól kezdve feladtuk a találkozót és ez az, ami zavar engem. Tisztességesen ki lehet kapni, de így nem. Sokkal többet várok el a fiúktól és mindenkinek akarnia kell a pályán. Rengetek hibánk volt, így egy kicsit csalódott vagyok. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek és buzdítottak minket.

Momir Ilic: Nagyon fontos győzelmet arattunk. Csütörtökön Portugáliába játszottunk, pénteken jöttünk haza, így érthető, hogy mindenki fáradt volt. Ezért is örülünk annyira ennek a sikernek.

A pályán belülről

Borsos Máté: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek. Hatalmas élmény volt ennyi szurkoló és ilyen játékosok ellen játszani. Sokat hibáztunk, amit ki kell javítanunk, hiszen a következő fordulóban egy nagyon fontos meccsen lépünk pályára az Eger ellen.

Mikita Vailupau: A két pontért utaztunk a fővárosba, örülünk neki, hogy be is tudtuk gyűjteni. Tíznél több találattal nyertünk, ami önbizalmat ad nekünk. Sok sikert kívánok a PLER-nek a jövőben.