Könnyed győzelem a Békéscsaba ellen

Négy vesztes mérkőzés után javítottak a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdázói a BRSE fiókcsapata ellen.

Az első szett csak 5-5-ig volt izgalmas, utána légiósai lendítettek a hazaiak játékán és a vendégek időkérései sem zökkentették ki Tumpech Ádám tanítványait. A hajrára kanyarodva már tíz ponttal vezettek Bozsóék és végül könnyedén kerültek előnybe a házigazdák.

A második felvonást valamelyest jobban kezdte a BRSE, Debora Araújo ász nyitásaival azonban már a VESC járt előrébb. A hazaiak innentől uralták is a játékrészt, a viharsarkiak nem találták a játékukat, így már 2:0-ra vezettek a bakonyiak.

A harmadik játszma még simábban alakult a hazaiak számára. Már a szett elején ötpontos előnyt harcoltak ki Sólyomváriék, a különbség pedig a folytatásban is csak tovább nőtt a felek között. A VESC 3:0-ás győzelme végül nem forgott már veszélyben, köszönhetően többek között a 27 pontig és 7 ász nyitásig jutó Debora Araújónak.

Folytatás február 24-én a Budaörs otthonában.

Tumpech Ádám: Tudatosan készültünk erre a meccsre, hogy összekapjuk magunkat az elmúlt hetekben elszenvedett vereségek után. Sikerült azt a játékot játszani, amit az edzésen elképzeltünk és összeraktunk. A lányok koncentrációja ma száz százalékos volt, nagyon pici hullámvölgyeket engedtünk meg. Ha mérkőzést akarunk nyerni bárki ellen ebben a ligában, akkor ez az a magatartás, fegyelmezettség, ami elengedhetetlen.

VEHIR-VESC - Békéscsaba 3:0 (12, 17, 10)

Veszprém, 78 néző. Vezette: Szél, Vigh.

VESC: Deli 1, Araújo 27, Sevinger, Sólyomvári 10, Richards 15, Bozsó 3. Csere: Bődi (liberó), Szalczinger, Kiss 1, Rácz 2, Kovács. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

BRSE: Gergácz 3, Mikus 1, Fekete G. 10, Gajdács 2, Korcsok 4, Szatmári 1. Csere: Nánási (liberó), Fekete R. 1, Budai 5, László, Mészáros. Vezetőedző: Nagy Attila. Másodedző: Hetey Tamás.