Nagy küzdelemben vereség a Dabastól

A tavaszi szezon nyitómérkőzésén 31-29-re kikapott a Fejér-B.Á.L. Veszprém a Dabas ellen a férfi kézilabda NBI 14. fordulójában.

A mérkőzés elején Hári és Tarabochia révén, – miközben a kapuban álló Gödör parádésan védte az első dabasi próbálkozást – két gólos előnyre tettünk szert. Hornyák találatával ezt a 4. percig tartottuk is (4 perc 3-1). Ott azonban kétszer is sikerült a dabasiaknak egy 3-0-s sorozatot produkálni, amivel előbb utolértek minket, a tizedik percre pedig már három gól lett a fórjuk (10. perc 4-7). Vezetőedzőnk időt is kért, ami igen hasznosnak bizonyult. Átlövőink vezérletével, köztük egy Tarabochia duplával sikerült kiegyenlíteni, miközben Gödör kapujában sem rezgett meg a háló (18. perc 8-8). A szünetig hátralévő időben egyik fél sem került nagyobb előnybe. Többnyire a Pest vármegyei csapat vezetett eggyel, de tapadtunk az ellenfélre. A vége előtt pár másodperccel Djukic bombája hozta egálra a félidei állást (30. perc 15-15).


Fotó: Cseh Péter/Fejér-B.Á.L. Veszprém

A második félidő elején a Dabasnak sikerült hárommal ellépni (35. perc 17-20). A csapatot minden dicséret megilleti, mindent megtettek a pályán, amit csak lehetett. Annak ellenére, hogy az ezt követő játékrészben 6 percet is emberhátrányban töltöttünk, egyre faragtuk a hátrányunkat (47.perc 23-24). Hornyák kiállítását követően, kétszer is büntetőt ítéltek az ellenfélnek, amit Zlatko értékesített is. Ezzel pillanatok alatt újra megnőtt a vendég előny (48. perc 23-26). Danyi Gábor időkérése után Vetési góljával igaz közelebb kerültünk, de nem sokkal később irányítónk is a kiállítás sorsára jutott. Ez sem törte meg a csapatot. Hiába ment el a Dabas néggyel, Hári és poszttársa, Khaled is eredményes volt (55. perc 26-28). A mérkőzés hajrájában Tarabochia-t küldték ki „pihenni”. Zlatko újabb hetesével és egy emberelőnyből lőtt góllal, egy perccel a vége előtt ismét négy volt a különbség a vendégek javára (59. perc 27-31). Az utolsó pillanatig nagyot küzdöttünk, nem adtuk fel. Kristóf Mátyás csapatkapitányunk is betalált, Khaled lefújás előtt két másodperccel pedig beállította a végeredményt (60. perc 29-31).

Hornyák Bence: Nehéz mit mondani a mai meccsről. Nyilván tökéletes játék nincs, de szerintem most több sanszunk lett volna nyerni, mint az idegenbeli Dabas meccsen. Kihasználta a Dabas a hibáinkat, amikor mi belehibáztunk a ziccereknél, a túloldalon a rutinos játékosaik azt könyörtelenül kihasználták. Kevesebb hibával kell játszanunk, és több tudatosan kidolgozott helyzetet teremteni, akkor lehet esélyünk a következő meccseken.

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Dabas KC 29-31 (15-15)
Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 2/7, Gödör Bence (K) 9/35, Nourelden K. 2, Grünfelder P. 2, Hári L. 3, Preszter Á., Tarabochia M. 6, Hornyák B. 4, Kristóf M. 1, Szuharev L. 4, Szrnka L. 2, Bugyáki D., Vetési B. 3, Djukic B. 2, Draskovics G.
Vezetőedző: Danyi Gábor

Dabas KC: Nagy T. (K) 8/24, Pallag P. (K) 4/14, Garajszki G.1, Bálint B. 2, Bognár N., Fekete B. 1, Horvat Z. 7, Laurinyecz B. 1, Dobrkovic A., Szőllősi Sz. 3, Török Á. 6., Koller T. 4, Katona A., Ács T.1, Hunyadi D., Zdolik B. 5
Vezetőedző: Tomori Győző

Hétméteresek: 0/1, ill, 6/6
Kiállítások: 14 perc, ill., 4 perc