Kőkemény meccs várható

Pénteken az Újbuda csapatát fogadja a VESC kosárlabdacsapata, szükség lesz a szurkolók biztatására.

Folytatódik a pontvadászat a kosárlabda NBI-ben, a tabella 2. helyén álló veszprémi együttes a 9. helyen álló Újbudát fogadja. Ne tévesszen meg senkit a tabellán elfoglalt helyezésbeli különbség, szakmai tudásban és fizikális felkészültségben nincs ekkora eltérés a két csapat között, ami a rendkívül kiegyensúlyozott bajnoki mezőnyből adódik.

 

Össze kell szednie magát mindenkinek

- Vegyesre sikerült a felkészülésünk, 2 hét szünetet adtunk a játékosoknak, nem tudtuk, hogy ennyi betegség és sérülés fog minket januárban hátráltatni. Egyetlen alkalommal sem tudtunk teljes csapattal edzeni, péntek este sem fogunk tudni a legjobb felállásban pályára lépni. Ebben a helyzetben össze kell szednie magát mindenkinek, nagyon nehéz meccset játszottunk Újbudán is. A félidőben még 10 ponttal vezetett az ellenfél, egy jó védekezésváltással megzavartuk őket, és így sikerült megnyerni a mérkőzést. Az első 10 helyezett csapat közül bárki megverhet bárkit, a legtöbben folyamatosan erősítenek. Az Újbuda Sopronban tudott nyerni, ami óriási meglepetés volt. A feladatunk az, hogy ha nem is szép játékkal, de véres küzdelemben itthon tartsuk a pontokat – mondta Molnár István, a VESC edzője.

 

Tovább információ a csapat háza tájáról, hogy a Sopron elleni mérkőzést február 16-án, szerdán pótolják, a kezdési időpont a megszokott: 18:30. A következő hazai mérkőzés időpontja is módosult, a sorsolással és a kiadott műsorfüzettel ellentétben nem január 28-án pénteken, hanem 29-én, szombaton 18:30-tól rendezik a Fehérvár KC elleni összecsapást.

Veszprémi Egyetemi SC – Újbuda TC 01.14. (péntek) 18:30, helyszín: Vetési Albert Gimnázium