Fazekas öt gólt lőtt, a Plock tízzel nyert

Fazekas Gergő öt góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 32-22-es győzelméhez a Zepter KPR Legionowo otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

Az Orlen Superliga honlapja szerint a válogatott irányítónak hat lövése volt a találkozón, amelyet követően csapata továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella második helyén.

A francia élvonalban 11. meccsét is megnyerte a Paris Saint-Germain, amely hazai pályán 31-27-re győzött a Montpellier HB ellen. A fővárosiaknál Máthé Dominik mindkét lövését gólra váltotta.

A tabellán első helyezett SC Magdeburg és a második Füchse Berlin is "magyaros" csapatot győzött le a német férfibajnokságban. Előbbi 34-28-ra nyert Leimeter Csaba csapata, a HBW Balingen-Weilstetten otthonában, a jobbátlövő öt kísérletből háromszor talált be. A fővárosiak házigazdaként 37-31-re győzték le a magyar válogatott Ilic Zorannal felálló HSV Hamburgot. A jobbátlövőnek két kísérlete volt, de ezúttal nem talált a hálóba.

A Balingen sereghajtó, a Hamburg a tizedik helyen áll a Bundesligában.

A román élvonalban a CSM Bucuresti 19-18-ra kikapott a SCM Politehnica Timisoara vendégeként. A fővárosiaknál Széles Ákos négy lövésből egyszer volt eredményes. A CSM negyedik a tabellán.

Tóth Rajmond mindkét lövését gólra váltotta, ám csapata, a tabella utolsó előtti (15.) helyén álló Frigoríficos del Morrazo házigazdaként 27-25-re kikapott a Bidasoa Irúntól a spanyol bajnokságban.