Tisztes helytállás a Nyíregyháza ellen

Háromszettes vereséget szenvedett, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a VEHIR-VESC együttese az Extraligás Fatum Nyíregyháza ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A veszprémiek bátran kezdték a kedd esti összecsapást és sokáig fej-fej mellett haladtak a nyírségiek ellen. Jeremic pontjaival kezdtek meglépni a vendégek, majd nagy hajrába kezdtek a hazaiak és a két légiós, Araújo és Richards játékának is köszönhetően szép lassan felzárkóztak. A szett végét azonban jobban bírták idegekkel Lászlopék, akik magukhoz ragadták a vezetést.

Veszprémi pontokkal indult a második szett, de 4-12-nél már Tumpech Ádám kért időt. Bozsó Blanka ásznyitásaival jött közelebb a VESC, és kezdett állandósulni egy 3-4 pontos különbség a felek között. A hajrá viszont ismét döntőnek bizonyult, így 2:0-ás előnyre tett szert a Nyíregyháza.

Talán a harmadik felvonásban voltak a legmagabiztosabbak a vendégek. A VESC azonban ebben a felvonásban is mindent megtett, hogy eltüntesse az osztálykülönbséget, közben pedig a hazaiak mestere valamennyi játékosának igyekezett játéklehetőséget biztosítani.

A Fatum végül 3:0-ra diadalmaskodott, de a lefújást követően a veszprémi hölgykoszorúnak is joggal járt a vastaps!

Tumpech Ádám: Nagyon jól játszottak a lányok, helyenként Extraligás szinten. Némi hiányérzetem van, hiszen a megbeszélt taktikát a koncentráció csökkenése miatt nem tudtuk végig tartani, de a játékosaim elégedettek lehetnek magukkal, én is az vagyok. Jó lenne a bajnokságban is ilyen szinten teljesíteni.

Magyar Kupa Nyolcaddöntő
VEHIR-VESC – Fatum Nyíregyháza 0:3 (-21, -18, -18)
Veszprém, 155 néző. Vezette: Varga, Szarka.

VESC: Deli 2, Araújo 18, Sevinger 3, Sólyomvári 6, Richards 11, Bozsó 3. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Piltman, Kovács 1, Szalczinger, Molnár-Pintér. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

Nyíregyháza: Jeremic 8, Lászlop 12, Kocic 13, Antivero 4, Földi, Da Mata 4. Csere: Tóth (liberó), Szabó 10, Carabali 4, Tolnai. Vezetőedző: Varga Tomas. Másodedző: Pampuch Csaba.