Szavazzon az év sportpillanatára!

A veszprémi sportbarátok választhatják ki, hogy mi volt a 2023-as év eddigi legemlékezetesebb sportpillanata. Szavazzon Ön is!

Immáron tizenharmadik éve választhatja meg a sportszerető közönség az év veszprémi sportpillanatát. Az ötletgazda Hajráveszprém.hu és a Vehir.hu az idei évben is egy közös szavazófelületen várja az olvasói voksokat.

Időrendi sorrendben haladva elevenítjük fel városunk színes és gazdag sportéletének legemlékezetesebb pillanatait, legnagyobb sikereit a 2023-as évből.

A szubjektív összeállításban egyéni és csapatsportok egyaránt helyet kaptak. A végső döntés természetesen ezúttal is az olvasóké, az Önöké. Várjuk a szavazatokat!

A szavazást 2023. október 15-én, vasárnap éjfélkor zárjuk. A végeredményt a a november végi városi sportbálon, ünnepélyes keretek között hirdetjük ki, amelyre szerencsés szavazóink két darab kétszemélyes belépőt nyerhetnek. A sorsoláson való részvételhez csupán e-mail címüket kell megadni a szavazatuk mellett.

Szavazni a cikk végén lehet!

Május 21. – Bartusz Dániel 96. percben szerzett góljával az NB III bajnoka a Practical VLS lett

A Practical VLS Bartusz Dániel 96. percben szerzett találatával 2-2-es döntetlent játszott a Tatabányával labdarúgó NB III nyugati csoportjának záró fordulójában, így bajnoki címet szerzett.

Június 4. – A tizennégy éves Birnbauer Botond két számban is felnőtt magyar bajnoki címet szerzett

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy éves versenyzője, Birnbauer Botond 200 méter vegyes- és 100 méter hátúszásban is aranyérmet szerzett a Sopronban rendezett országos paraúszó bajnokságon.

Június 5. – Az 1. FC Veszprém ismét bronzérmes lett az NB I-ben

Az 1. Futsal Club Veszprém házigazdaként 4-1-re nyert az SG Kecskemét ellen az NB I bronzpárharcának negyedi felvonásán, így összesítésben 3-1-re diadalmaskodott a párharcban, s megszerezte története harmadik bajnoki bronzérmét.

Június 9. – A Telekom Veszprém visszaszerezte bajnoki címét


MTI/Ujvári Sándor

A Telekom Veszprém 31-27-re nyert a címvédő OTP Bank-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén. Momir Ilics legénysége négy év után lett újra bajnok.

Július 16. – Rasovszky Kristóf történelmi világbajnoki ezüstérme 10 km-en


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében a fukuokai olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságon, ezzel hivatalosan is megszerezte az ötkarikás indulási jogot. Veszprém büszkesége ezzel az olimpiai táv történetének első magyar dobogós vb-helyezését szerezte meg.

Augusztus 7-10. – Történelmi VEDAC-szereplés a jeruzsálemi U20-as Eb-n


Fotó: VEDAC

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három atlétája, Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Kövér Fanni is bronzérmet szerzett a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon. A klub történetében először fordult elő, hogy egy világversenyen három érmet is szereztek sportolói.

Augusztus 23. – Kéri Bianka elődöntőbe jutása 800 méteren a budapesti vb-n


Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Sportolj Velünk SE (SVSE) kitűnősége, Kéri Bianka remek versenyzéssel futamában a negyedik helyen ért célba és továbbjutott az elődöntőbe a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Szeptember 1. – Sipos Regina Európa-bajnoki címe kick-boxban

A VESC-Weapon Group versenyzője, Sipos Regina történelmi tettet hajtott végre, hiszen 2023-ban a WAKO-szervezet összes kiemelt versenyén győzelmet aratott: magyar bajnok, világkupa-győztes és Európa-bajnok lett.

Szeptember 27. – Csonka Anikó harmadszor is megdöntötte világcsúcsát

A veszprémi erőemelő, Csonka Anikó a korábbi csúcsát jócskán túlszárnyalva, 160 kg holtsúlyt felhúzva nyerte meg a Bécsben rendezett világbajnokságon, így megvédte címét.

Szavazzon: