Bemutatkozott Veszprém a Futókörök Napján

Egyidőben 25 helyszínen rendezték meg a Futókörök napját, az újoncként belépő Veszprém is kitett magáért, közel 2500 kilométert teljesített.

Veszprém városa először csatlakozott a Futókörök Napja programsorozathoz, melynek keretében 25 helyszínen, egyidőben rendeztek szabadidősport eseményt a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) koordinálásában. Május 21-én, vasárnap a Séd-völgyben várták a mozogni vágyókat a Futókörök Napján, mely egyben egy települések közötti verseny is volt.

A veszprémi program szervezését egyesületünk vállalta fel azzal a céllal, hogy minél több mozogni vágyó embernek nyújtson jó hangulatú, aktív kikapcsolódási lehetőséget a Séd-völgyben, ugyanakkor más, jelentős bázissal bíró egyesületek, mint a Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) és a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC), valamint futóklubok, mint pl. a VeszpRun lelkes futói is gyarapították a Veszprém városának összegyűjtött kilométereket. Természetesen egyéni futók és családok is hozzájárultak a veszprémi sikerhez.

Az eredményes mozgósításnak köszönhetően összesen 234 fő teljesítette legalább egyszer a 815 méteres kört, melynek köszönhetően a 25 helyszín közül Veszprém a 10. helyen végzett 2484,935 kilométerrel.

A legidősebb futó Sumin Olga (1952) volt, aki 10 kört teljesített, a legfiatalabb öt lány Bajai Léna Mira (4 kör), Papp Lola (4 kör), Bali Sára (3 kör), Kulcsár Flóra (2 kör), Tendli Zsófi (2 kör) és a legfiatalabb Fió Izsa Máté (1 kör) voltak.

A statisztikai adatok között szemezgetve 18 év alatt 92 fő, 19-30 év között 13 fő, 31-40 év között 36 fő, 41-60 év között 83 fő, 61 évnél idősebb 10 fő teljesítette legalább egyszer a veszprémi futókört.