Jászberényből is elhozták a pontokat

A VEHIR-VESC női röplabdacsapata zsinórban ötödik győzelmét aratta a női röplabda NBI szombati mérkőzésén.

Remekül kezdte a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdacsapata a Jászberény elleni bajnokit. Bozsó Blanka ásznyitását követően már 7-1 állt az eredményjelzőn és a hazai fellángolásokat követően később is magabiztosan vezettek a vendégek. A szett hajrájában több poszton is cserélt Edon Ibrahimi, ennek is köszönhetően mutatkozott be a felnőttek között a mindössze 17 esztendős Piltman Kinga. A veszprémiek sajátnevelésű játékosa élt is az adódó lehetőséggel, a vendégek pedig végül 25:16-ra meg is nyerték az első felvonást.

A második játszmában már jobban összpontosítottak a fiatalokkal teletűzdelt hazaiak, de Horváth Dóra pontjával így is közte három volt a VESC javára a játékrész közepén. Ezt követően magára talált Deme Gábor együttese, fordítottak is, ráadásul 24:23-nál szettlabdáig jutottak. Két elrontott jászberényi próbálkozás után ismét a bakonyiaknál volt az előny, majd végül Hannah Thompson pontja zárta le a felvonást.


Fotó: archív

Uralta a harmadik szett elejét a VEHIR-VESC, a hazaiak játékában pedig ezt követően már nem volt benne az, hogy ismét szorossá tegyék az összecsapást. Sólyomvári Evelinék végül 3:0-ra diadalmaskodtak, így a veszprémi hölgykoszorú zsinórban már 5 győzelemnél tart a bajnokságban!

Edon Ibrahimi: A második szettben alaposan megnehezítette a dolgunkat a Jászberény, de utána azt hiszem megmutattuk, hogy mit is tudunk. Örülök, hogy azok a játékosok is lehetőséget kaphattak, akik eddig kevesebbet játszottak és külön öröm, hogy újoncot is avathattunk Piltman Kinga személyében. Gratulálok az ellenfelünknek is!

Női Röplabda NB I 6. forduló
Jászberény VT – VEHIR-VESC 0:3 (-16, -24, -12)
Jászberény, 50 néző. V.: Barabás, Nagy.

JRK: Fodor 4, Csiki, Sléder 6, Juhász 6, Faragó 2, Morvai 1. Csere: Mizsei (liberó), Patócs 7. Vezetőedző: Deme Gábor.

VESC: Pós 1, Araújo 11, Bozsó 4, Thompson 14, Dordzsceren 2, Sólyomvári 13. Csere: Székely, Bődi (liberók), Molnár-Pintér, Deli, Piltman, Horváth 4, Szalczinger 1. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.