Fájó vereség a NEKA-val szemben

Az első félidő végén megingott a Fejér-B.Á.L. és háromgólos hátrányba került a NEKA-val szemben a férfi kézilabda NB I-ben.

Két szinte teljesen azonos képességű alakulat találkozóját rendezték a férfi kézilabda NB I-ben. A két nyolcpontos gárda csatája izgalmas összecsapást ígért. Ennek szellemében óriási tempóban kezdődött a találkozott, a 7. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. A NEKA Kovács G. vezetésével fordított, majd Éles és Vajda találataival ismét a hazaiaknál volt az előny (6-5). Ott lihegtek egymás nyakán a küzdő felek, 7-7-nél percekig lestoppoltak, majd a 21. percben Hári növelte együttese góljainak számát. Nem sokáig örülhettünk, fél perc múlva Draskovics egyenlített. Nem engedtek a tempóból a csapatok, mintha egy teniszmeccset nézett volna az ember. Krakovszki kapott két percet, ám csak Kurucz talált be a hazaiaktól, így maradt a szoros állás (22. perc: 9-8). Sajnos a félidőből hátralévő nyolc percben már csak NEKA gólokat jegyezhettünk fel, Kovács G. ráadásul egy másodperccel a kürt megszólalása előtt talált be, s a demoralizáló góllal 9-12-re állt a meccs.


Fotó: archív

Papp gólja vezette fel a második etapot, így már négygólos hátrányban volt a Veszprém (9-13). Sőt, Mikita találatával ötre hízott a különbség. Éles 13 perce tartó veszprémi gólcsendet szakított meg, azonban nem tudott megújulni a házigazda, 14-17 után 14-19-re elhúzott a NEKA. Tombor Csaba próbálta felrázni az övéit, ám a gyenge védekezés miatt nem tudott följebb kapaszkodni a veszprémi alakulat (49. perc: 18-22). Sisa kapufája után Fazekas nyitotta meg a hajrát (19-22). Draskovics keresztül húzta a bakonyiak számításait, szerencsére Vajdának volt válasza a bombagólra. Egy eladott labda után pedig Éles ismét visszahozta a reményeket (21-23), Sótonyi László azonnal időt kért. Sajnos veszprémi hibák után 21-25-re alakult az állás, ráadásul Bugyákit piroslappal kiállították. Tóth két perce után kettős hátrányba került a Fejér-B.Á.L. Az 58. percben 26-28-nál felcsillant a remény, ám ismét Draskovics állította vissza a differenciát (26-29). Ezután a Veszprém csak futott az eredmény után, a NEKA pedig jól őrizte előnyét és megérdemelt sikert aratott. 

Fejér-B.Á.L. Veszprém - NEKA 29-32 (9-12)
Veszprém, 500 néző. V.: Altmár, Horváth

Fejér-B.Á.L.: Borbély – Szmetán P., Kurucz 4, Fazekas 9, Vajda 2, Éles 3 (1), Hári 5. Csere: Miklós (kapus), Tóth P. 3, Somogyi, Kristóf 3, Tóth J., Bugyáki. Edző: Tombor Csaba.

NEKA: Aleksza – Krakovszki Zs. 1, Papp T. 9, Dely 1, Temesvári 1, Bendicsek 1, Kovács G. 5. Csere: Palasics (kapus), Szeitl L., Mikita 1, Krakovszki B. 5 (4), Sisa 2, Kiss A., Draskovics 6. Edző: Sótonyi László.