A Veszprém magabiztos sikerrel vágott vissza a Motornak

A Telekom Veszprém házigazdaként 36-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből egyedül Dejan Manaszkov, a vendégektől Ivan Maroz, Olekszandr Tilte és Jonas Truchanovicius hiányzott.

Meglepetésre nem volt telt ház a Veszprém Arénában, és akik ott voltak a lelátón, a hagyományokkal ellentétben ők sem kiabálták a hazai játékosok nevét a bemutatásnál. Így fejezték ki nemtetszésüket, amiért kedvenc csapatuk a közelmúltban Bukarestben és Zaporizzsjában is kikapott, odahaza pedig döntetlent játszott a nagy rivális Pick Szegeddel.

A Motor eleinte nemcsak elnyújtott, hosszú támadásokat vezetett - mint a múlt héten -, hanem gyors akciók végén is eredményes volt. Sokáig szoros volt az állás, felváltva vezettek a csapatok, majd Momir Ilic vezetőedző időkérését követően Rodrigo Corrales védéseire alapozva a Veszprém lendületbe került, és tíz perc alatt egy 8-0-s sorozattal elhúzott ellenfelétől.


Képgaléria a cikk végén

A szünetben öt találattal vezettek a házigazdák, de a második félidő elején nem tudták növelni előnyüket: elsősorban védekezésben voltak problémáik, amit ellenfelük nem mindig tudott kihasználni, így számottevően nem változott a különbség. A veszprémi szélsők hatékonyan lőttek, ezt kihasználva egyre többször kaptak labdát, és vezérletükkel ismét produkált egy remek, 7-2-es szériát csapatuk, amely ekkor már 34-25-re vezetett, és végül magabiztosan győzött.

A hazaiaknál Gasper Marguc kilenc, Rasmus Lauge Schmidt öt gólig jutott, a vendégeknél Vjacseszlau Bohan nyolc alkalommal talált be. Corrales 12 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Veszprémnek két vereség mellett ez volt a kilencedik győzelme.

Az öt sikerrel és három vereséggel álló Veszprém egy hét múlva a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Telekom Veszprém – HC Motor 36:29 (18:13)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 1, Nenadic 3, Maqueda, Nilsson 4, Ligetvári 3, Marguc 9, Lauge 5, Strlek 4, Lukács 1, Blagotinsek 1, Mahé 2, Ilic, Lékai 2, Sipos 1
 
HC Motor: Viunik, Komok – Malasinskas 2, Pukhouski 5, Denysov 1, Turchenko 1, Molina, Kravchenko, Kozakevych 3, Dontsov 1, Sebetic 2, Horiha 3, Kasai, Vasilev 3, Bokhan 8, Tiutiunnyk
 
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 3/2

Képgaléria