Könnyedén nyert a Veszprém

A Telekom-Veszprém könnyedén győzött a Budakalász otthonában a férfi kézilabda NB I első szombati mérkőzésén.

Cupara – Marguc, Ligetvári, Lékai, Blagotinsek, Yahia, Mahé összeállításban kezdte csapatunk a szombat délutáni összecsapás. Momir Ilic tanítványai már az első perctől kezdve remek iramot diktáltak, szemmel láthatóan komolyan vették a mérkőzést. A Budakalász ugyanakkor nem adta olcsón a bőrét, Csoknyai István fiai – a kiválóan védő Váczi Dániel vezetésével – hősiesen küzdöttek, de 30 perc játék után így is hét gól volt a mieink fórja.


Fotó: archív

A második félidőt kicsit döcögősen kezdtünk, nem tudtuk a korábban mutatott, gördülékeny játékot produkálni. Ezt követően magára talált a vendégcsapat, így a játékrész derekán már 10 gól volt a Telekom Veszprém fórja. Ligetvári Patrikék a folytatásban sem lassítottak, így végül 26-41-es eredménnyel ért véget a találkozó. 

Momir Ilic: − Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, és elismerésem a Budakalásznak! Jó meccset játszottunk, jó volt a hozzáállásunk. Ezt kértem a srácoktól, hogy vegyük komolyan a meccset, tegyék oda magukat, és szerencsére így is lett. A második félidő első tíz percét leszámítva elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel.

Budakalász KZRT−Telekom Veszprém 26-41 (15-22)
Budakalász, 500 néző
Vezette: Kiu G., Kiu T.

BKZRT: Váczi, Gjorgjeski – Kovács D. 2, Tyiskov, Koncz 2, Fórizs, Mikhalin, Kiss B. 2 (1), Holpert 3, Schmid 2, Varjú 1, Juric-Grgic 7 (3), Perisic 3, Sinkovits 2, Maracskó 2, Dávid
Vezetőedző: Csoknyai István

Telekom Veszprém: Cupara – Yahia 2, Maqueda 1, Nilsson 5, Ligetvári 7, Marguc 6 (1), Strlek 5, Lukács P. 1 (1), Blagotinsek 2, Mahé 5 (2), Ilic 3, Dörnyei, Lékai 4, Sipos A.
Vezetőedző: Momir Ilic

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3
Kiállítások: 2, ill. 8 perc