Hatvanötszörös válogatott játékos csatlakozik a Veszprémhez

Egyéves megállapodást írt alá a hatvanötszörös válogatott játékos, Tóth Norbert a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémmel.

A harmincnégy éves, 203 cm magas és 103 kg súlyú bedobó utánpótlás játékosként minden korosztályban bajnok lett a Diana majd a PVSK színeiben, ráadásul minden évben tagja volt a korosztályos válogatottaknak is. Pécsen mutatkozott be a felnőttek között, ahol 2009-ben kupagyőztes lett. Ezt követően Fehérváron, majd Körmenden és Szombathelyen játszott. A piros-feketékkel 2016-ban újabb Magyar Kupát nyert, míg 2019-ben a Falcoval immáron a felnőttek között is magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

A hazánk válogatottjában elért legnagyobb sikere egyértelműen a 2016-os, veretlenül elért Európa-bajnoki kvalifikáció, majd az azt követő évben a kontinenstornán való szereplés, ahol a nyolcaddöntőig jutott a nemzeti csapat.

Csorvási Levente, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém sportigazgatója a következőket mondta el a Klub új szerzeményéről: „Norbi igazolásával elmondhatjuk, hogy egy harcos, magas kosárlabda IQ-val rendelkező játékossal bővült a csapatunk. Pontosan olyan típusú játékos, akire nekünk szükségünk van: képzett és agilis magasember, aki kiválóan olvassa a támadást és védekezést egyaránt. Profi szemléletű sportember, aki mindig tudatosan építi magát, hogy hétről hétre a maximumot tudja nyújtani. Szeretnénk győztes kultúrát kialakítani a csapaton belül, amivel harcban lehetünk a top csapatok ellen."