Újrakezdődhet a közös munka a Veszprémi KKFT-nél

Az összes játékosunknak negatív a koronavírus tesztje, de még néhány kézilabdázónkra vár a szívultrahangos vizsgálat és ha dr. Aradi Dániel ott sem talál eltéréseket, akkor újra kezdődhet a közös munka - mondta Éles József, a csapat elnöke és az egykori kétszeres világválogatott irányító-átlövő a klub hivatalos oldalán.

- Azt, hogy mikor léphetünk újra pályára bajnoki mérkőzésen azt még nem tudjuk. De az tény, hogy mindent elölről kell kezdenünk, amit nyáron felépítettünk.

Mint ismert három bajnoki találkozó után tizenegy játékosa is megfertőződött a csapatban, ezért a karantén után hat hetes sportmentesség várt a sportolókra.

A klub vezetői ebben az időszakban sem tétlenkedtek. Keresték azt a megoldást, amellyel a játékosok egészségi állapota a legtökéletesebben felmérhető és ellenőrizhető. Így találták meg a balatonfüredi főorvost, dr. Aradi Dánielt, aki speciális vérvizsgálatokat is elvégeztetve követte figyelemmel a kézilabdázók egészségi állapotát. Ugyanis a negatív teszt mellett is lehetnek szövődmények, különös tekintettel a szív működésére.

Csak ezek teljes kizárásával sportolhatnak újra a kézilabdázók, akiknek fizikai terhelése is fokozatos lehet. A lényeg, hogy Tombor Csaba vezetőedző és szakmai stábja megkezdheti újra a közös munkát. Az NBI újonca tehát visszatérhet az edzőcsarnokába.