Négyes döntőben az 1. FC Veszprém!

A csapatkapitány Tatai József mesterhármasának, illetve a kapus Klcsó Gábor parádés egyéni teljesítményének is köszönhetően városunk futsalcsapata 4-2-re felülmúlta a vendég Csömör együttesét pénteken este, ezzel egyúttal kvalifikálva magát a Magyar Kupa négyes döntőjébe is.

Kétségkívül idei legfontosabb hazai összecsapására készült pénteken este városunk élvonalbeli futsalcsapata. Tatai József csapatkapitány és társai a Csömör gárdája ellen készültek bizonyítani immár másodszor a kupasorozatban.

Ugyanis a bakonyiak a januári odavágón 4-3-as sikert értek el, ezzel tehát előnnyel várhattak a derbit, melynek tétje nem volt más, mint a négyes döntőbe való kvalifikáció kiharcolása.

A kék-fehérek keretét szemügyre véve szembesülhettünk azzal, hogy a veszprémiek védősorának alapembere, a csapatkapitány-helyettes Bognár Péter bokafájdalmainak ellenére is vállalta játékot. Nem úgy mint Komáromi Péter, aki nemrég, a válogatottban való szereplése alatt szenvedett részleges bokaszalag-szakadást.

Szintén jó hír, hogy bemutatkozhatott az FCV sorai közt a brazil Junior Silva, valamint a szerb válogatott Lazar Milosavljevics is. A másik brazil fiatal, Caio Matheus debütálása azonban egyelőre még váratott magára: utóbbi futsalos igazolása adminisztrációs okokból kifolyólag még nem készült el.

A vendégek végezhették el a találkozó kezdőrúgását. Pár percnyi játék után már világossá is vált, hogy parázs derbi várható: Boromisza többször is parádésan találta el a szöglet után beívelt labdákat, azokat azonban rendre csak blokkolták a csömöri játékosok. Az összecsapás harmadik percénél jártunk, amikor Tatai indult meg saját térfeléről, s passzolt mesterien a brazil Junior Silva elé. Utóbbi játékosnak azonban egy mintaszerű átvételt követően csak a felső lécet sikerült szétbombázni.

A folytatásban a Rubeola is kezdte kimutatni foga fehérjét: a veszprémi hálóőrnek, Klcsó Gábornak többszö is bravúrral kellett hárítani. Nem sokkal később a szerb válogatott Milosavljevics Lazar is bemutatkozott a hazai közönségnek. Sőt, majdhogynem gólt is szerzett: lövése azonban éppenhogy elkerülte a bal alsó sarkot a 12. minutumban. Nem vitás, hogy a közel ezer veszprémi drukker hangulatos derbinek örvendhetett: sajnos így a szabálytalanságok sem maradtak el.


Fotó: archív

A bakonyiaknak pedig a 18. percben össze is gyűlt a hat faultjuk, így a vendégek tízmétereshez jutottak. Keresztury lába pedig nem remegett meg, védhetetlenül zúdította a hazaiak kapujának jobb alsó sarkába a játékszert, ezzel egyúttal a félidei részeredményt is beállítva (20. perc: 0-1).

A pihenőről visszatérve sokkal megfontoltabb játékra váltottak a felek: öt percnyi játék után nem is történt nagyobb helyzet egyik oldalon sem. Ezt követően azonban Junior Silva volt szemfüles: a félpályánál állva gyorsan elvégzett egy oldalberúgást, amellyel kulcspasszt is adott a veszprémiek csapatkapitányának. Tatai József pedig egy percig sem habozott, parádésan lőtte ki a vendégek ketrecének hosszú felső csücskét (28. perc: 1-1). 

Ezek után szinte rögtön emberelőnyös játékra váltottak a sárga mezesek. Gyurcsányiék viszont állták a sarat. Egészen a 35. percig, amikor még az egyébként parádésan teljesítő Klcsó sem segíthetett társain (1-2). A veszprémieket ugyanakkor nem törte meg az újabb kapott gól, az elvégzett középkezdés után nem sokkal, Bencsik Roland révén egyenlítettek is egy, a vendég kapus lába között elsuhanó találattal (38. perc: 2-2).

A hajrában a csömöriek tovább folytatták emberelőnyös játékukat, azonban már nem sok sikerrel. Tatai ugyanis kétszer egymás után is gyorsabb volt ellenfeleinél. A megszerzett labdákat pedig mondanunk sem kell, hogy rögvest sikerült is gólokra váltania, ezzel bebíztosítva az FCV győzelmét is (végeredmény: 4-2).

Frank Tamás és tanítványai a 2020-as évben továbbra is veretlenek. Városunk futsalcsapata péntek esti győzelmével egyúttal kvalifikálta is magát a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelynek február 22. és 23. között a Szombathelyi Aréna Savaria biztosít majd otthont. 

Mérkőzéstükör
Frank Tamás, az 1. FC Veszprém vezetőedzője: – Nagyon szerettünk volna bejutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe, hogy úgymond ápolgassuk kicsit a sebeinket. Ehhez képest az első félidőben több alkalommal is azt éreztem, hogy álmos a csapat, kevésbé pörögtek fel a játékosok. A második játékrészben azonban sikerült rendezni a sorainkat. Úgy gondolom, összességében megérdemelten jutottunk tovább.
Tatai József, az 1. FC Veszprém csapatkapitánya: – Köszönöm a szurkolóknak, hogy ismét megtöltötték az otthonunkat. Nélkülük minden bizonnyal sokkal nehezebb dolgunk lett volna. Továbbra is ezen az úton szeretnénk haladni, de természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy ezért még rengeteget kell dolgoznunk.

Férfi futsal Magyar Kupa, 3. forduló:
1. FC Veszprém–Rubeola Csömör 4-2 (0-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Tamási (Czene-Joó, Imrő).
Veszprém: Klcsó – Miklós, Tatai, Gyurcsányi, Boromisza. Csere: Spandler, Schmidmajer (kapusok), Tar, Milosavljevics, Varga, Bognár, Bencsik Á.. Junior, Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Csömör: Varsányi – Keresztury, Nehéz, Füzy, Józsa. Csere: Oswald (kapus), Horváth, Érsek, Milavecz, Viz, Fischer. Vezetőedző:Jenei Ottó.
Gólszerző: Tatai (28., 38., 40.), Bencsik R. (35.), illetve Keresztury (19.), Horváth (35.)