Szerb válogatottal és két brazil futsalossal erősített a Veszprém

Egyelőre a 2019/2020-as idény végéig három külföldi játékossal kötött szerződést városunk élvonalbeli futsalcsapata, az 1. FC Veszprém. A 20, illetve 26 esztendős brazil, valamint a 21 éves szerb válogatott futsalos támadásban és védekezésben egyaránt bevethető lesz.

Kedden késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban tartott hivatalos sajtótájékoztatót városunk élvonalbeli futsalcsapata, hogy bemutathassa újonnan igazolt játékosait.

Az eseményen Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője, Frank Tamás, a bakonyi klub vezetőedzője, valamint Ovádi Péter társadalmi elnök is jelen volt a két brazil légiós, Caio Matheus és Raimundo Junior mellett.

Rajki Tamástól, az 1. FCV ügyvezető igazgatójától megtudhattuk, hogy komoly egyeztetés előzte meg a légiósok érkezését. A klub jelenlegi helyzetét ismerve azonban teljes egyetértés mellett hozták meg ezt a döntést.

A vezető hozzátette, hogy magyar futsalost amúgy sem lett volna könnyű igazolniuk, ugyanis félévkor a rivális csapatok csak komoly összegek ellenében hajlandóak megválni játékosaiktól.

Caio Matheus a másodosztályból, míg Raimundo Junior egyenesen a brazil élvonalból érkezett a bakonyi megyeszékhelyre: mindketten az idény végéig kötötték szerződésüket.

Akárcsak a 21 éves szerb Milosavjevics Lazar, aki szintén hazája első osztályú bajnokságából érkezett városunkba, de válogatottbeli elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen a sajtótájékoztatón.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az egész város nevében hangsúlyozta, büszkék arra, hogy ez az egykor még kicsi klub kilenc év alatt meghatározó egyesületévé vált Veszprémnek.

A társadalmi elnök hozzátette, a vezetőség tagjaival karöltve eddig is, s ezután mindent megtettek, s meg is tesznek majd, hogy kiszolgálják a szurkolókat. Megjegyezte, hogy a tavalyi sikeres év után a jelenlegi idényben természetesen volt hiányérzetük. 

Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új igazolások segítségével a jövőbe vezető út első alapkövét tudják letenni, hogy elindulhassanak az újabb álmok irányába.

Frank Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém vezetőedzője hangsúlyozta, tisztában van azzal, hogy a gárda jelenlegi helyzete nem túl rózsás. Azonban reményét fejezte ki, hogy az újonnan igazolt légiós játékosok segítségére válnak majd az egyesületnek a rájátszásban.

A vehir.hu kérdésére Caio, valamint Raimundo is nyomatékosította, hogy komoly tervekkel, valamint nagy örömmel érkeztek a királynék városába, ahol már most kellemesen érzik magukat. Előbbi, 20 éves játékos a 88-ast, míg utóbbi, 26 esztendős tehetség a 47-es számú mezt fogja viselni.

A tavalyi idényben Magyar Kupa-ezüstérmet, valamint bajnoki bronzérmet szerző veszprémi alakulat a jelenlegi évadban a tíz csapatos bajnokság nyolcadik helyén áll. Komáromiék alsóházi szereplése biztos, a kupasorozatban viszont előnnyel szállhatnak harcba.

A Csömör elleni, négyes döntőt érő találkozót február 7-én, pénteken 18.30-kor rendezik a Március 15. utcai sportcsarnokban, ahová a belépés természetesen ingyenes lesz.

Tatai József és társai a bajnokságban legközelebb kissé szokatlan időben, február 11-én, kedden 16.45 órakor szerepelnek.

Ellenfeleik nem mások, mint az exveszprémi Madarász János fővárosi zöld-fehér futsalosai, a ferencvárosiak lesznek.

Az összecsapás valóban parázs derbinek ígérkezik, a hazai mérkőzést éppen ezért a Magyar Televízió M4 Sport csatornája is élőben közvetíti majd.