Félidei döntetlen után nagyarányú vereség

A vendéglátó Veszprém kétszer is felállt az első játékrészben, a szünet után azonban ötöt vágott és egyet sem kapott az Aramis, amely így sima győzelmet ünnepelhetett a futsal NB I hétfői játéknapján.

Idei utolsó hazai fellépésén a kiváló formában lévő, az utolsó három fordulóban hét pontot gyűjtő, így a tabella negyedik helyén álló Aramis gárdáját fogadta az utolsó előtti Veszprém. Frank Tamás korábbi együttese – amelynél játékosként és edzőként több mint másfél évtizedet töltött – ellen készülhetett a visszavágásra, a két gárda őszi fellépésen ugyanis a budaörsiek nyertek 3-2-re.

Kapkodva, sok hibával kezdtek a felek. Boromisza és Schmidmajer asszisztálása mellett Sámson már a 4. percben a hálóba gurított (0-1). Nem sokáig érezhette azonban nyeregben magát a rivális. Másodpercekkel később ugyanis Tatait buktatták a hatoson belül, a megítélt hatméterest pedig Gyurcsányi vágta be a jobbfelsőbe. Egy perccel később pedig máris ismételhetett a rutinos fusalos, aki a második hatméterest is higgadtan értékesítette, immáron Molnár kapussal szemben (2-1).

Tovább hullámzott a találkozó, Márkus labdavesztését követően ugyanis Vattamány lőtt a hosszúba (2-2). A játékrész derekánál Tatai juttathatta volna ismét előnyhöz az övéit, de Soós előbb az alapvonalon túlra, másodjára pedig a kapufára segítette a játékszert. Hazai vezetés helyett ismét a rivális került lépéselőnybe. Bencsik Roland ugyanis nem tudta szerelni Fekete Márkot, aki a kapujából kimozduló Schmidamjer kezei között a hálóba lőtt (2-3).

Érkezett is a hazai kapuba Klcsó, aki öttel a szünet előtt az éles szögből próbálkozó Harnischt akadályozta meg a gólszerzésben. A túloldalon viszont Gyurcsányi gyönyörű mozdulattal, sarokkal passzolt Bencsik Rolandnak, aki be is vágta a labdát a kapuba (3-3). A hajrához érve mindkét csapatnak összegyűlt az ötödik szabálytalansága, de több faultot már nem ítélt a játélvezető, s több gól sem esett a játékrészben.


Fotó: archív

A második felvonás is Aramis-góllal indult: Sámson húzogatott Komáromi mellett, majd lőtt váratlanul Klcsó feje fölött a hálóba. A Veszprém – sebzett vadként – átvette a játék irányítását, valóságos tűzijáték alakult ki Soós portája előtt, de Tatai és Márkus lábában is ott maradt a gól.

Roppant szerencsétlen körülmények között jutottak vezetéshez aztán ismét a Pest megyeiek. Fekete Olivér lövése nyomán a másik irányba mozduló Klcsó mellette a hálóba csorgott a labda (3-5). Klcsó aztán javított Sámson lövésével szemben, majd a kapufa is segített a küzdelemben jeleskedő bakonyiakon.

Héttel a szünet előtt Boromisza járt közel a szépítéshez, amikor is Harnisch a gólvonalról tisztázott. Rögtön jött az „ellencsapás”. Klcsó szerelte szabálytalanul a büntetőterületen belül Sámsont, a mérkőzés harmadik, az Aramis első büntetőjét Fekete Olivér varrta be (3-6).

A hajrára reményvesztetté vált az öt a négy elleni játékkal is előrukkoló vendéglátó játéka. Kettővel a vége előtt Harnisch is betalált egy szöglet után, majd Fekete Márk állította be a 3-8-as végeredményt.

A továbbra is kieső helyen álló 1. FCV pénteken a Haladás ellen zárja az évet.

Mérkőzéstükör
Frank Tamás:
 A szokásos forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés. Tisztességgel küzdöttünk, megvoltak a lehetőségeik, de nem értékesítettük azokat. Az első félidőben még felálltunk hátrányból, a másodikban ez már nem sikerült. Tanácstalan vagyok, ilyen helyzetben még nem voltam.
Flavius Moga: Döcögős kezdés után feljavult a játékunk. Szerencsénk is volt, hiszen volt olyan találatunk, amikor alig csorgott át a labda gólvonalon. De annak van szerencséje, aki tesz érte. A játékosaim nagyon fegyelmezettek az edzéseken és a mérkőzéseken is, igazi csapatként dolgozunk. Azt gondolom, hogy nagyon nagy lépést tettünk a felsőházba jutásért.

Férfi futsal NB I, 13. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 3-8 (3-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Farkas (Futó, Janitz).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Boromisza D. Csere: Spandler, Klcsó (kapusok), Miklós, Tar, Gyurcsányi, Varga Á., Bognár P., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Aramis: Soós – Sámson, Pankotai, Vattamány, Harnisch. Csere: Molnár (kapus), Fekete M., Moga E., Bognár B., Juhász, Fekete O., Papp, Gál, Boznánszky. Vezetőedző: Flavius Moga.
Gólszerzők: Gyurcsányi (4., 5. – büntetőből), Bencsik R. (16.), ill. Sámson (4., 22.), Vattamány (8.), Fekete M. (11., 38.), Fekete O. (28., 33. – a másodikat büntetőből), Harnisch (38.).