Pontot csentek az éllovas ellen

A roppant fegyelmezett és jól küzdő veszprémi futsalcsapat bravúros döntetlent ért el a listavezető Berettyóújfalu vendéglátójaként az NB I hétfői játéknapján.

Egy héttel a címvédő Rába ETO vendégszereplése – amely ütközet háromgólos győri sikerrel zárult – után a honi mezőny másik nagyágyúja, a listavezető Berettyóújfalu látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba, ahol ezúttal is csaknem telt ház fogadta a feleket. Igaz, a „B-közép” távolmaradt, az ultrák csak egy „Mindenki vagy senki!” feliratú drapériával üzentek.

A veszprémiek vezetőedzője, Madarász János a találkozót megelőzően portálunknak kiemelte, hogy a rivális kiválóan képzett játékosokból áll. Együttesével azonban arra készült, hogy „meghúzkodja az oroszlán bajuszát”, vagyis megnehezíti a papíron erősebb, a magyar válogatottakkal és kiváló idegenlégiósokkal felálló gárda dolgát. A bakonyi stáb feladatát pedig az nehezítette meg, hogy a térdműtét után lábadozó Boromisza Gábor mellett a bokasérülést szenvedő Tar Tamás is kidőlt.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Berettyó ragadta magához a kezdeményezést, a bakonyiak pedig agresszíven letámadtak. Spandlernak a 3. percben kellett védenie először, méghozzá a portugál Amílcar középre tartó löketét. Gyorsan jött a válasz is, Tatai kilencről tüzelt, Mezei lábbal hárított.

A folytatásban is a Hajdú-Bihar megyeiek birtokolták többet a játékszert, de szemlátomást meggyűlt a bajuk a szervezett hazai védelemmel. Hat perc telt el a találkozóból, amikor Tatai harcos labdaszerzését követően Apatini játszotta meg Boromisza Dánielt, ám Mezei ismét a helyén volt. Rögtön megvillant a rivális is: Trencsényi vezethette a labdát egy az egyben Spandlerre, aki remekül helyezkedett, így érintetlen maradt a portája.

Mullor Carbera Sergio legénysége távoli lövésekkel próbálkozott, kevés sikerrel. Előbb Madarász mester, majd kollégája kért időt, de a találkozó képén egyik tanácskozás sem változtatott. A színvonalat és az iramot ugyanakkor nem érhette kritika, nagyot „birkózott” a két gárda. A veszprémiek becsülettel küzdöttek, Tatai távoli löketekkel veszélyeztetett. A félidő hajrája kiegyenlített játékot hozott mindkét oldalon veszélyes helyzetekkel, de gól nem esett.

Fordulás után Gál tette próbára Spandler reflexeit, majd Trencsényi lökete kerülte el a kaput. A mérkőzés legnagyobb helyzetét 7. percben láthattuk, amikor is Szabó pörgetése a felső kapufán csattant. Kisvártatva jött az újabb helyzet a másik porta előtt: Tatai elegánsan tálalt Püspök elé, aki nagy helyzetben az oldalhálót találta el. Bognár bő tíz méterről próbálkozott, ismét Mezei védett.

Spandler is rendkívül magabiztos volt, könnyű szerrel hatástalanította a kapujára érkező bombákat. Hét perc volt hátra, amikor Bognár és Tatai remek összjátéka után utóbbi lőhetett nagy helyzetben, de ez is kimaradt. Hasonlóan járt Serginho is a másik oldalon, aki közelről durrantott fölé.

A hajrá is izgalmasan alakult. A Berettyó többször is beszorította a mieinket, ám a nagyobb helyzetek így is Mezei kapuja előtt – kontrákból – alakultak ki. Gólt viszont végül egyik oldalon sem láthatott a publikum. Az egy pontra mindenképpen rá is szolgált a roppant fegyelmezett, példásan küzdő 1. FCV.

Mérkőzéstükör

Madarász János: – Gratulálok a fiúknak, hiszen egy remek ellenfél ellen szereztek pontot. Képzett játékosok alkotják a Berettyót, akik kiválóan forgatták a labdát, amit nagyon nehéz volt lekövetnünk. A csapatom ismét megmutatta, hogy ha jó állapotban van, s kellően fegyelmezett, bárkire veszélyes lehet, s bármilyen eredményt el tud érni. Nagyon elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, ez óriási bravúr volt.

Mullor Carbera Sergio: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott. Hiába próbálkoztunk, nem tudtuk feltörni a veszprémiek nagyszerűen megszervezett védelmét.

1. FC Veszprém - MVFC-Berettyóújfalu 0-0

Március 15. utcai sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Zimonyi (Wittner, Pápai).

Veszprém: Spandler – Tatai, Bognár P., Apatini, Bencsik. Csere: Schmidmajer (kapus), Kellner, Fehér, Püspök, Boromisza D., Ruzicska. Vezetőedző: Madarász János.

Berettyóújfalu: Mezei – Szabó P., Amílcar, Trencsényi, Rafinha. Csere: Tihanyi (kapus), Kovács I., Kártik, Gál, Harmati, Takács Z., Serginho. Vezetőedző: Mullor Carbera Sergio.

Forrás: vehirsport.hu

Képgaléria