Nézőcsúcs és győri siker a futsalrangadón

Az 1. Futsal Club Veszprém a szünetben még vezetett, a második játékrészben azonban érvényesítette a papírformát a címvédő Rába ETO, amely végül 6-3-ra nyert hétfőn az NB I-ben.

Nézőcsúcs Veszprémben! – futsalmeccsre soha ennyien még nem látogattak még ki a Március 15. utcai csarnokba, amely csordultig megtelt a hétszeres bajnok Győr hétfői vendégjátéka alkalmával.


Képgaléria a cikk végén

Az NB I idei kiírásában hazai pályán még veretlen 1. FC Veszprém arra készült, amit korábban még sosem sikerült véghez vinnie, nevezetesen, hogy pontot szerezzen az UEFA Futsal Cup négyes döntőjében is érdekelt Győr ellen.

Igaz, a kisalföldiek hullámzóan teljesítettek a bajnokság elején, a közelmúltban stabilizálták helyzetüket. Ezt jelzi, hogy legutóbb 8-2-re kiütötték a listavezető Berettyóújfalut.

A tabella ötödik helyén álló veszprémieknek tehát jókora bravúr kellett a pontszerzéshez. Megnehezítette azonban a helyzetüket, hogy továbbra sem számíthattak Boromisza Gábor játékára, aki egy héttel ezelőtt térdműtéten esett át. Gregus Richárddal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott klubja.

Hatalmas elánnal kezdtek a vendégek, Schmidmajernek már az első percben védenie kellett a spanyol Constantino lövését. Teljesen átengedte a terepet riválisának az 1. FCV, amely kontrákra rendezkedett be. A győriek ennek megfelelően nyílt sisakkal rohamoztak, a bakonyiak pedig szervezetten védekeztek. A 4. percben jegyezhettük fel az első hazai lehetőséget: Boromisza Dániel senkitől sem zavartatva tüzelhetett a hatoson belül, de célt tévesztett. Kisvártatva ismét a rutinos támadó került helyzetbe, de ezúttal sem bizonyult kellően határozottnak.

A Madarász-csapatnak a folytatásban is adódott esélye a gólszerzésre, előbb Tatai szabadrúgása pattant le a sorfalról, majd Alasztics védte Bognár Péter távoli kísérletét. A címvédő eközben jobbára csak veszélytelen távoli kísérletekig jutott. A játékrész derekánál Tar bal oldali beadása megpattant Dávidon, így öngóllal szerzett vezetést a Veszprém (1-0).

Jó iramú, lüktető mérkőzést láthatott a másfél ezres publikum. Boromisza beadásáról épphogy csak lemaradt Bencsik és Tatai is, nem sokkal később pedig Tar tizenkét méterről rászúrt lövését spárgázta ki a zöld-fehérek portása. A túloldalon hasonlóan cselekedett Schmidmajer is, máskor pedig a bakonyi védők szereltek önfeláldozóan.

A második felvonás elején is a bajnok volt kezdeményezőbb, ami meg is hozta számukra az eredményt. Fehér luftot rúgott, Dávid pedig lecsapott a játékszerre és a hálóba lőtt. Rögtön ezután pedig Sáhó lőtte ki tizenhárom méterről a jobb alsó sarkot (1-2).

Jókora esély adódott a mieink előtt az egyenlítésre, a rivális csapatkapitánya, Juanra ugyanis szövegelés miatt megkapta a második sárga lapját, majd az azzal járó pirosat. Tataiék azonban emberelőnyben sem tudtak túljárni Alasztics eszén.

Nem úgy létszámazonosságnál! A mindössze harmadik felnőtt NB I-es meccsét játszó Bencsik ugyanis távoli lövésre szánta el magát, amely nyomán a labda a kapufát is érintetve a gólvonal mögé került (2-2).

Fél óra elteltével Tar hibázott nagyot, amelyet kihasználva Constantino gurított az üres kapuba. Az iram ekkor sem csökkent. Bencsik vezethetett máris egy villámgyors kontrát, ám a lehetőség kimaradt. Ebből aztán a győriek vihettek végig ellentámadást, akik ezúttal is könyörtelenek voltak (33. perc: 2-4).

A hajrában öt a négy elleni játékkal kísérletezett Madarász János. A gólszerzési lehetőségek ezúttal is megvoltak, de továbbra sem sikerült mattolni Alasztics kapust. Az ETO annál jobban sáfárkodott sanszaival: Constantino egy szabadrúgást követően, Klacsák pedig a saját kilenceséről talált be. Az utolsó percben végül összejött a szépítés a hazaiaknak, Tatai volt eredményes közelről (3-6). A kevesebbet hibázó ETO tehát elvette a veszprémiek hazai veretlenségét, melynek küzdését így is vastapssal honorálták a drukkerek.

Edzői értékelések

Madarász János: - Sokkal több volt a mérkőzésben, azonban a második félidőben olyan egyéni hibákat vétettünk, amelyekkel felhoztuk ellenfelünket. Két gólt is ajándékoztunk a győrieknek, amivel nagyon nehézzé tették magunknak a találkozót. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy győzzünk, jó mérkőzést játszottunk. Bebizonyosodott azonban, hogy ilyen szintű ellenfél ellen nem lehet ennyit hibázni.

Javier Rodríguez Nebreda: - Nagyon nehéz dolgunk volt ma. Egy remek edző által, kiválóan felkészített csapat ellen sikerült nyernünk. Az első félidőben kimaradtak a helyzeteink, amit megbüntettek a futsal törvényei, a másodikban azonban már élni tudtunk a lehetőségeinkkel.

1. FC Veszprém - Rába ETO 3-6 (1-0)

Március 15. utcai sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Farkas (Futó, Apkó).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Fehér, Bognár, Apatini. Csere: Spandler (kapus), Kellner, Tar, Püspök, Boromisza D., Ruzicska, Bencsik. Vezetőedző: Madarász János.

Győr: Alasztics – Klacsák, Juanra, Constantino, Dávid. Csere: Klicsó (kapus), Szücs, Papp, Tama, Gonzalez, Sáhó, Bognár B. Vezetőedző: Javier Rodríguez Nebreda.

Gólszerzők: Dávid (10. – öngól), Bencsik (29.), Tatai (40.), ill. Dávid (22., 33.), Sáhó (23.), Constantino (31., 39.), Klacsák (40.).
Piros lap: Juanra (25.).

Forrás: vehirsport.hu

6

Képgaléria