Két rangos viadal Veszprémben

Július 7-én, szerdán az U-20 Válogatott Viadalt, szombaton pedig az 52. Nemzetközi Balaton Bajnokságot rendezik meg az Egyetemi Stadionban.

A horvát, a szlovén, a cseh és a magyar 20 éven aluli, azaz junior válogatottjának viadalát rendezi meg a VEDAC július 7-én, a Magyar Atlétikai Szövetség koordinálásában. Jó versenyre számíthatnak az érdeklődők, hiszen a július végi junior világbajnokság előtt a magyar és a külföldi válogatottak számára egyaránt a Balaton Bajnokság az utolsó lehetőség a szintteljesítésre. Azok számára, akik már rendelkeznek szinttel, a veszprémi verseny az utolsó megmérettetés a VB előtt.

A VEDAC versenyzői közül biztosan dobókörbe áll Hudi Ákos, kalapácsvető, a junior világranglista vezetője és Loránd Lilla, Ifjúsági EB ezüstérmes futó, aki 400 méteren és váltóban is rajthoz áll. Több veszpréminek is lehetősége lesz a hétvégi országos bajnokságon kivívni a csapattagságot, Szalai Benjamin és Tóth András is az esélyesek között van - hangzott el a kedden tartott sajtótájékoztatón.


Molnár Ferenc, UP szövetségi kapitány és Stiglic Edit, VEDAC elnökhelyettes

A válogatott viadalon a veszprémi Kaqun Fürdő és Életmódklub véroxigén-szint méréssel várja az érdeklődőket, ahol néhány másodperc alatt megállapítható, hogy szervezetünk oxigéntelítettsége megfelelő-e, mely a szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen. A Kaqun standjánál tájékoztatást szerezhetünk különböző alternatív gyógymódokról, és megismerkedhetünk az Életfa Országos Egészségmegőrző Programmal is. A Kaqun filozófiájában központi szerepet kap a sport, az egészséges életmód, a táplálkozás és a megelőzés, melyről bővebb információkat az országos szervezet honlapján találhatunk.

A VEDAC és a VEMASZ közös sporteseménye, az 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság 2010. július 10-én, szombaton kerül megrendezésre. A magyar élmezőny mellett a veszprémi és a megyei atléták számára is kiemelt fontosságú a verseny, mely idén a barcelonai Felnőtt Európa-bajnokság előtt az utolsó megmérettetés.

A Balaton Bajnokságon dobókörbe áll Veszprém egyetlen pekingi olimpikonja, a kalapácsvető Orbán Éva is, aki a múlt hét végén rendezett Csapat Európa-bajnokságon 69,73 méteres dobásával megközelítette egyéni csúcsát, és a július végi, barcelonai Felnőtt Európa-bajnokságnak döntős esélyekkel vág neki.

 
Orbán Éva

A 2010-es bajnokság különlegességét az adja, hogy a szenior versenyzők is megméretik magukat a III. Szenior Veszprém Kupa keretében. Az országos bajnokság után a szeniorok a nyíregyházi Európa-bajnokságra készülnek, így számukra is egy remek megmérettetés ez a verseny.

A rendezvények sajtótájékoztatójára, Tungli József évtizedek óta őrzött újságcikkeket elhozott, melyek a Balaton Bajnokságokról számoltak be.

Érdemes tehát kilátogatni az Egyetemi Stadionba július 7-én és 10-én a hazai és nemzetközi szinten is rangos atlétikai viadalokra.