Hét veszprémi készül a Csapat EB-re

A VEDAC atlétái meghatározó tagjai a magyar csapatnak, öten közülük a hétvégén szintet akarnak teljesíteni a barcelonai Európa-bajnokságra.

Hétvégén rendezik Budapesten a korábban Csapat Európa-kupának hívott Csapat Európa-bajnokságot, ami a nyári szezon első komoly világversenye. A VEDAC hét versenyzővel készül a seregszemlére, kiváló nemzetközi mezőny várható a Puskás Ferenc Stadionban.

Peking egyetlen veszprémi olimpikonja, a kalapácsvető Orbán Éva idén először áll dobókörbe magyarországi versenyen, és le is akarja tenni a névjegyét.

- Egy jó versenyre számítok, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak a stadionba. Összesen csak négy dobásra lesz lehetőségünk, ezért nehéz megtippelni a végeredményt, de szeretnék egy nagyot dobni. vasárnap – mondta határozottan Orbán Éva.

Minczér Albert hétfőn Prágában, 3000 akadályon 8:43,82-vel hangolt a hétvégi megmérettetésre, neki is az EB-szint teljesítése a célja (8:38,00). Szintén 3000 akadályon, a hölgyek mezőnyében Tóth Lívia a 9:36,00-s szintidő teljesítéséért fut, ami nem könnyű, de teljesíthető feladat a VEDAC Universiade-győztes atlétája számára.

A 4x400-as férfi váltóban két veszprémi – Takács Dávid és Bartha László – is rajthoz áll, nekik is lehetőségük lesz teljesíteni a 3:04,00-s EB-szintet, Bartha László 400 méter gáton is megkísérli 51,20-as szint elérését.

Két fiatal veszprémi futó, Farsang Evelin és Loránd Lilla is kiharcolta a csapattagságot, ők a korosztályos világversenyekre készülnek. Farsang Evelin 400 méter gáton igyekszik minél jobb formába kerülni az Utánpótlás Európa-bajnokságra, míg Loránd Lilla a 4x400-as női váltó harmadik tagjaként a Junior Világbajnokságra hangolva áll rajthoz.

A Csapat EB-n összességében a tavalyi 4. hely megismétlésével már elégedettek lehetnénk, a 12 csapatot felvonultató mezőnyben az éremszerzés kiváló teljesítmény lenne.