Sorsdöntő összecsapás az Arénában

Vasárnap a Veszprém Aránéban kerül sor a magyar-szlovén VB selejtező visszavágójára. Iváncsikéknak két gólos hátrányt kell ledolgozni a VB induláshoz.

Az első mérkőzésen sokáig a magyar válogatott vezetett, de egy kisebb hullámvölgynek köszönhetően a szlovénok kevéssel a vége előtt fordítottak, és a végén két gólos hazai győzelemmel vonulhattak le a pályáról a csapatok. (Szlovénia - Magyarország 27:25)

Kedden újra találkozott a magyar válogatott Veszprémben, ám Herbert nélkül, de Császár Gáborral együtt megkezdte felkészülését a szlovénok elleni vb-selejtező visszavágóra.

Herbert Gábornak megszületett a kislánya, ezért hagyta el a válogatott keretet, míg Császár Gábor deréksérülése után ismét a csapattal edz. Kedden egy, szerdán két edzést vezényelt Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány, majd csütörtöktől ismét egy-egy tréningen vesznek részt a kerettagok.

- Biztató a Szlovéniában elért eredmény, de nem lesz könnyű dolgunk Veszprémben sem, hiszen a szlovénok többször is bizonyították már, hogy idegenben is nagyon jók. Remélem ezt mindenki az eszébe véste és száz százalékos koncentráció mellett kézilabdázunk majd. Ma éppen a saját és ellenfél játékát elemeztük. A védekezésünkön van még mit csiszolni, az előttünk álló néhány napban erre és a játékosok frissítésére fektetjük a hangsúlyt, hiszen az első meccsen azért érződtek a fáradtság jelei, igaz, roppant meleg is volt a sportcsarnokban – nyilatkozta a sportandmedia.com-nak Fazekas Nándor.

A szlovénoknál az első mérkőzésen kiállított Luka Zvizej játszhat a magyarok elleni vb-selejtező visszavágóján. A Szeged balszélsője a párharc első mérkőzésének utolsó percében kapott piros lapot a Carlos Pérez elleni szabálytalanságáért, ám az EHF nem tiltotta el a játékost, mivel nem okozott sérülést.

A visszavágót a Veszprém Arénában rendezik, és elkél a buzdítás a csapatnak, hiszen a vb-részvétel a 2012-es londoni olimpiára való kvalifikáció szempontjából is döntő fontosságú.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Fazekas Nándor (Veszprém), Liszkai Szilveszter (Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Iváncsik Tamás (Veszprém)
Jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper, szlovén), Mocsai Tamás (Lemgo, német)
Irányítók: Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr), Nikola Eklemovics (Veszprém), Császár Gábor (Chambéry, francia)
Beállók: Gál Gyula (Croatia Zagreb, horvát), Schuch Timuzsin (Constanta, román)
Balátlövők: Carlos Pérez (Veszprém), Ilyés Ferenc (Lemgo, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate, spanyol)

Szövetségi kapitány: Csoknyai István
Szakmai igazgató: Mocsai Lajos

2010. június 20., 18:00, Veszprém Aréna: Magyarország - Szlovénia
TV: Sportklub (élő)